Juhannuksen hemmotteluhetki! Näin teet saunastasi ylellisen minikylpylän
Sisustus
Juhannuksen hemmotteluhetki! Näin teet saunastasi ylellisen minikylpylän
Loihdi saunastasi ju­han­nuk­sek­si nautintojen kylpylä yrteillä ja hyvää tekevillä luon­non­tuot­teil­la.
20.6.2017
 |
Meidän Mökki

Juhlista juhannussaunaa valmistamalla jaloille virkistävä kylpyvesi ja peseydy ihoa hellivillä luonnonsaippuoilla. Itse tehty kylpysuolasekoitus hemmottelee talven kovettamia jalkoja. Se syntyy kuivatuista laventelin kukinnoista, eteerisestä laventeliöljystä ja merisuolasta.

Laita vadin pohjalle sileäksi hioutuneita kiviä hieromaan jalkapohjia.Tee jaloille lämmin kylpyvesi ja lisää siihen merisuolaa, tuoksuvaa minttua, rentouttavaa laventelia ja kehäkukan terälehtiä. Halkeilevia kantapäitä hoidat mehiläisvahalla.

Ihanalta tuoksuvan kylpyhetken saat, kun lisäät kuivattuja syreeninkukintoja tai muita voimakkaan tuoksuisia kukkia kylpy- tai löylyveteen. Kääri kukat sideharsoliinan sisälle nyytiksi ja sujauta veteen likoamaan. Veren saat kiertämään paremmin, kun lisäät kylpyveteen rosmariinia. Kukkia kannattaa kuivata liinavaatekaappiin sujautettavissa pussukoissa; saat tekstiileihin tuoksua ja pidät tuholaiset loitolla.

Veteen laitetuilla kuivatuilla syreeninkukinnoilla tai muilla tuoksuvilla kukilla saat saunahetkeen ihastuttavaa luonnontuoksua. Kääri kukat sideharsoliinan sisälle nyytiksi.

Kourallisesta nokkosenlehtiä ja puolesta litrasta vettä saat puolestaan hiuksia hemmottelevan veden. Kaada vesi huuhdeltujen lehtien päälle kattilaan, kiehauta ja jätä hautumaan vartiksi. Siivilöi keitos ja jäähdytä se. Laimenna vielä vedellä ennen kuin huuhtelet hiukset.

Tee itse luonnonsaippuaa

Luonnon aineksista, kuten kasvirasvasta ja kasviöljyistä tehdyt saippuat hellivät vartaloa ja sopivat etenkin herkälle iholle. Voit valmistaa saippuoita itsekin, mutta luonnonsaippuan kypsyminen kestää neljästä kuuteen viikkoa. Nopeammin saat omatekoista pesuainetta valmiista glyseriinisaippua-aineksesta. Sulata glyseriini, laita joukkoon öljyssä kuullotettua kurkumaa antamaan keltaista väriä ja kuivattuja kehäkukan terälehtiä

Kylpysuola syntyy kuivatuista laventelin kukinnoista, eteerisestä laventeliöljystä ja merisuolasta. Mehiläisvaha sopii myös ihon pienten haavojen hoitamiseen.
Kotitekoinen glyseriinisaippua oikealla ylhäällä, keskellä vasemmalla afrikkalainen mustasaippua, naruun sidottuna tervasaippua ja tiiliskiven malliset luonnonsaippuat.

Tuoksua juhannussaunaan

Hyvää tekevän, tuoksuvan vihdan saat, kun sujautat koivunoksien sekaan yrttejä, kuten minttua, mäkimeiramia tai rosmariinia. Mäkimeiramia on muinoin käytetty yrttikimppujen lisäksi varjelemaan synnyttäviä äitejä.

Puuvillaiset, ohuet pyyheliinat sopivat myös laudeliinoiksi. Puuvillaiset pyyhkeet vain paranevat käytössä, ja ne vievät liinavaatekaapissa vähän tilaa.

Kerää juhannussaunan hoitohetkiin myös yrtti- ja kukkakimppuja. Nautinnollista juhannussaunaa!

Hyvää tekevän tuoksuvan vihdan saat, kun sujautat koivunoksien sekaan yrttejä, kuten minttua, mäkimeiramia tai rosmariinia. Mäkimeiramia on muinoin käytetty yrttikimppujen lisäksi varjelemaan synnyttäviä äitejä.
Kuivaa yrttejä tulevia saunahetkiä varten. Rosmariini ja laventeli kuivuvat nipuissa. Laventeli rauhoittaa, rentouttaa ja siivittää hyviin uniin. Rosmariini on antiseptinen yrtti ja hillitsee tulehduksia.
Kommentoi »