Valitsetko perinteisen vai jotain uutta? Katso tästä joulun parhaat klassikkoreseptit ja houkuttelevat vaihtoehdot niille

Valitsetko perinteisen vai jotain uutta? Katso tästä joulun parhaat klassikkoreseptit ja houkuttelevat vaihtoehdot niille
Löytyykö joulupöydästäsi tänä vuonna kaikki perinteiset herkut? Vai kaipaatko jotain uutta? Kokosimme suositut klassikkoreseptit ja herkulliset uudet vaihtoehdot niille. Jos et pysty päättämään, kumpi vaihtoehdoista on houkuttelevampi, valmista ihmeessä molemmat!
Julkaistu: 17.12.2020

Perinteinen riisipuuro vai porkkanakakun makuinen riisipuuro?

Monille joulu ei ole joulu ilman perinteistä riisipuuroa. Syötkö puuron voisilmän ja kaneli-sokerin vai kenties luumu-rusinasopan kera?
Välillä on kiva saada vaihtelua! Joulupuuro muuntautuu herkkujen herkuksi, kun maustat sen porkkanakakusta tutuilla mausteilla, tuorejuustokuorrutusta myöten. Nappaa porkkanakakkuriisipuuron resepti.

Klassista rosollia vai suolapedillä paahdettuja puna- ja keltajuuria?

Rosolli tuo joulupöytään hapokasta raikkautta vuodesta toiseen. Sekoitetaanko ainekset teillä vai tarjotaanko ne raidallisena värikimarana?
Paahdetuista puna- ja keltajuurista syntyy intensiivisen makuinen lisäke, kun juurekset saavat kypsyä uunissa suolapedillä rauhassa. Tarjoile kirpakan kastikkeen ja fetamurun kanssa.
Veden kielelle saa myös punajuurista, bataatista ja vuohenjuustosta koottu kasvisterriini. Löytyisikö tätä herkkua joulupöydästäsi tänä vuonna?

Perinteiset sinappisilakat vai pikantti wasabisilli?

Joulupöydän kalasuosikki sinappisilakat on helpompi tehdä kuin arvaatkaan. Kiitellyllä reseptillämme onnistut varmasti!
Wasabissa on samantyyppistä potkua kuin sinapissa, mutta makuelämys on kuitenkin erilainen. Mitä jos tänä vuonna sekoittelisit kalapöytään tarjolle kipakkaa, limettistä wasabisilliä?

Iki-ihanaa graavilohta vai veikeän herkullista kaljalohta?

Suussasulava graavilohi kuuluu juhlapöytään itseoikeutetusti. Koska graavaaminen on vieläpä helppoa, herkku kannattaa valmistaa itse.
Joulun kalapöydän uusi hitti on portterilohi, kavereiden kesken kaljalohi. Olutpulahduksen tehnyt kalaherkku hurmaa maltaisella maullaan.

Tuttua ja turvallista lanttulaatikkoa vai lanttuviipalelaatikko Hasselbackan tapaan?

Samettinen ja mukavan makea lanttulaatikko on joulupyödän vakiovieras. Poimi perinteisen lanttulaatikon resepti!
Tai ehkä innostut tällä kertaa lanttuviipalelaatikosta? Hasselbackan tyyliin ohuista lanttusiivuista koottava laatikko saa makua muun muassa perinteisistä lanttulaatikon mausteista ja rouskuvaa purutuntumaa pekaanipähkinöistä.

Perinteinen joulukinkku vai pekonilla ja pähkinällä täytettyä possunfileetä?

Joulukinkku on yhä monen joulupöydän ehdoton kunkku. Paista kinkku selkeiden kuvaohjeidemme opastuksella, niin lopputulos on taivaallisen mehevä.
Possunfilee saa makeansuolaisen täytteen pekonista, pähkinöistä, vuohenjuustosta ja päärynästä. Kun tätä herkkua maistat, et kinkkua kaipaakaan! Kurkista täytetyn possunfileen resepti.
Aivan uudenlainen joulupöydän kruunu on kaunis ja herkullinen punajuuriwellington. Lehtitaikinan sisällä herkullisiksi muhivat punajuuret, sienet ja sipuli. Niin hyvää!

Aito saaristolaisleipä vai ihan uusi perinne joulufocacciasta?

Saaristolaisleivän mehevä hapokkuus ja mausteisuus ovat vailla vertaansa. Täydellinen pari joulun kalaherkuille! Sen parhaan saaristolaisleivän reseptin saat täältä.
Herkullinen focaccia saa jouluista ilmettä rosmariinista ja pikkutomaateista. Laita taikina illalla jääkaappiin kohoamaan, ja aamulla voit paistaa jumalaista leipää. Yön yli -focaccian resepti on täällä.

Rakastettu luumurahka vai suussasulava luumuinen crème brûlée?

Luumurahkaa löytyi jo mummolan joulupöydästä! Eikä ihme, onhan se ehkä maailman helpoin jälkiruoka, joka valmistuu vain viidessä minuutissa.
Ranskalainen kermavanukas muuntautuu jouluiseksi, kun maustat sen luumuhillolla. Tätä herkkua on vaikea vastustaa! Luumuisen crème brûléen reseptin saat täältä.

Perinteistä glögiä vai raikas glögispritzer?

Juodaanko teillä jouluna glögiä? Täältä saat perinteisen glögin ja ihanien variaatioiden reseptit.
Perinteinen glögi muuntautuu juhlavaksi alkumaljaksi, kun tarjoilet sen kuohuviinin ja hedelmälohkojen kera. Katso glögispritzerin resepti.

Perinteiset piparkakut vai hauskat makupiparit?

Perinteiset piparit kuuluvat joulunaikaan erottamattomasti. Maistuvatko piparit sinulle vielä joulun pyhinä vai herkutteletko niillä jo aiemmin?
Tässä on hauska uusi idea! Saat pipareihin uutta makua, kun kaulit taikinan sekaan vaikkapa sinihomejuustoa, Oreo-keksejä tai mitä tahansa herkkujasi. Katso kaulittujen makupiparien ohje.

Iki-ihania joulutorttuja vai hykerryttäviä joulucroissanteja?

Voisiko olla parempaa kuin vastapaistettu joulutorttu? Poimi joulutorttujen luotto-ohje, jos haluat haukkailla perinteisiä torttuja.
Jouluiset croissantit ovat hauska vaihtoehto tortuille, ja melkeinpä herkullisempi. Mitä sinä tuumaat? Kokeile ihmeessä! Nämä herkut valmistuvat todella helposti valmistaikinasta.
Kommentoi »