Luumuisa crème brûlée & 6 muuta joulupöydän ihaninta jälkiruokaa – nappaa ohjeet

Luumuisa crème brûlée & 6 muuta joulupöydän ihaninta jälkiruokaa – nappaa ohjeet
Kaipaatko joulupöytään marjajäädykkeen kaltaista raikastusta? Tai jos pöydässä on kahvin ystäviä, juhla-ateria huipentuu italialaiseen affogatoon. Listasimme houkuttelevat vaihtoehdot joulupöydän jälkiruokiin.
Julkaistu 12.11.2020

1. Glögiä ja pipareita, juustokakun muodossa

Täyteläinen valkosuklaamousse on ihana makupari kakkupohjan pipareille ja glögikiilteelle. Suositun glögijuustokakkumme ohjeen saat täältä.

2. Täydellinen joulujälkkäri

Unohda joulutortut ja sujauta luumuhillo ranskalaiseen klassikkojälkiruokaan. Luumuinen crème brûlée -ohje löytyy täältä.

3. Joulupöydän raikkain ilmestys

Tuhdin jouluaterian jälkeen ruokailijat kaipaavat raikasta tuulahdusta. Kahden kerroksen jälkkärissä sulostuttavat raikkaat marjat ja viettelevä vanilja. Ota marjajäädykkeen ohje talteen täältä.

4. Helppo jälkiruoka kahvin ystäville

Affogato on italialainen jälkiruoka, johon tulee vanilja- tai muuta jäätelöä sekä kuumaa, vahvaa espressoa. Pinta koristellaan manteleilla, kekseillä ja suklaalla. Jälkiruoka kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen tarjoilua. Affogaton ohjeen saat täältä.

5. Polka-piirakka nuorison makuun

Rapean riisimuropohjan ja raikkaan piparminttutäytteen yhdistelmä on vastustamaton. Piirakka valmistuu kätevästi ilman uunia. Polka-juustokakkupiirakan ohjeen saat täältä.

6. Baileys-mousse täydentää jouluaterian

Luumumousse maistuu tällä kertaa appelsiiniselta luumuhillolta ja kermalikööriltä. Baileys-luumumoussen ohjeen saat täältä.

7. Pehmeän kermainen joulujälkkäri

Valkosuklaapannacotta on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin ja vain nostaa tarjolle. Valkosuklaa antaa vanukkaalle ihanan kermaisen maun, ja pähkinäpraliini viimeistelee herkun. Ota valkosuklaapannacottan ohje talteen täältä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »