Kotivinkki

Joulun kukka-asetelma

Joulun kukka-asetelma

Kaunis kukka-asetelma koristaa joulupöydän. Yhdistä joulun kukkiin oksia ja havuja ja saat näyttävän joulukoristeen.
Teksti Tiina Savolainen
Kuvat Pirita Särmä
Mainos
Oksa-asetelmaValitse asetelmaan oksa, jossa on paljon paisukarvetta. Paisukarve on Suomen yleisin jäkälälajike,joka kasvaa puiden rungoilla ja oksilla. Jouluruusun leikko-oksat saavat hyvän tuen oksasta. Koristele asetelma joulupalloilla. Voit laittaa niitä sekä kimppuun että pöydälle maljakon viereen. Asetelma kestää pidempään, kun säilytät sitä viileässä yön yli ja vaihdat veden viileään parin päivän välein.Tarvitset:Laakea maljakko3 valkoista amaryllista10 oksaa viininpunaista jouluruusuaKuivia kuusen oksiaPieniä joulupallojaPohjalle 3 dl hopeanväristä koristehiekkaaTee näin:1. Jos haluat, voit tehdä oksasta pohjan kukille. Kiinnitä oksia rautalangalla yhteen ja aseta oksat maljakon päälle. Kukat on helppo asetella oksien päälle vapaasti ilman sitomista2. Asettele kukat vapaasti maljakkoon haluamallasi tavalla. Havupohjasta saa hyvän, näyttävän ja jouluisen tuen leikkokimpulle.Näin sidot oksat rautalangallaTarvitset:RautalankaaKukkateippiäLeikkuritNapakoita kuusen oksia (ainakin 3 kpl)

1. Päällystä rautalanka vihreällä tai ruskealla kukkateipillä. Teipattu rautalanka ei luista ja se on siistimpi asetelmassa.

2. Kiinnitä oksat toisiinsa esimerkiksi tähtimäiseen kuvioon tai ovaaliin muotoon.2. Kiinnitä oksat toisiinsa esimerkiksi tähtimäiseen kuvioon tai ovaaliin muotoon.

3. Pyöräytä rautalanka pari kertaa oksien ympäri ja kiristä hyvin.

Kotivinkki Joulu 2012

Katso myös:

Julkaistu: 30.8.2013