Yli 3000 lukijaa äänesti: puolukkapallo on joulun 2019 veikein koriste – "Ei mikään pikainen askartelu, mutta lopputulos palkitsee vaivan!"

Yli 3000 lukijaa äänesti: puolukkapallo on joulun 2019 veikein koriste – "Ei mikään pikainen askartelu, mutta lopputulos palkitsee vaivan!"
Nyt se on selvitetty: joulun ihanin tee itse -idea on puolukkapallo. Ei muuta kuin askartelemaan!
Julkaistu: 5.12.2019
Tämän joulun veikein koriste on pieni ja joulunvihreä. Yli 3 000 lukijaa äänesti suosikkiaan Meillä kotona -sivuston ohjeista, ja voittajaksi nousi puolukkapallo (780 ääntä).
"Aivan ihania kaikki, mutta puolukkapallo kolahti ja kovaa!", kirjoitti perusteluiksi lukijamme Rosamarie. "Puolukkapallo on niin kaunis ja yksinkertainen", kehui Ulla. "Luonnonmateriaali askartelussa ihastuttaa aina", lisäsi Virpi.
Puolukkapallot todellakin ovat joulun suloisimmat koristeet. Ja mikä parasta, niitä varten kerätään päämateriaali lähimetsästä. Muistathan kuitenkin, että puolukanvarpuja saa kerätä metsästä ilman maanomistajan lupaa vain pieniä määriä.
Puolukkapalloja testasi Päivi Kokkonen, joka bongasi ohjeen Meillä kotonan Facebook-sivuilta.
– Olen aina näpräillyt kaikenlaista, ja kaikki kivat ideat on kokeiltava, puutarhuriksi opiskeleva Päivi kertoo.
Puolukkapallon valmistus oli pikkutarkkaa.
– Oli haasteellista löytää suurin piirtein samankokoisia lehtiä nätin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ei mikään pikainen askartelutyö, mutta lopputulos palkitsee vaivan!
No kyllä on söpö! Tämän suloisen palleron toteutti ja kuvasi lukijamme Päivi Kokkonen.
Lukijamme Tiina Riihimäki askartelee paljon luonnomateriaaleista, ja innostui puolukkapallostakin ohjeen nähtyään.
– Pallon askartelu oli erittäin helppoa. Olen tehnyt aikaisemmin palloja kävyistä, ja puolukkapallot sopivat niiden kavereiksi täydellisesti!
Tiina Riihimäki innoistui tekemään palloja paitsi puolukanlehdistä, myös kuusenkävyistä. Kuva: Tiina Riihimäki

Joko haluat päästä kokeilemaan? Puolukkapallon ohjeen löydät täältä

Toiseksi eniten ääniä keräsi minimaailma lyhdyssä (571 ääntä). "Kotonani tehtiin juuri tuollainen maailma, ja se jos mikä on sydämen murskaaja", kertoo lukijamme Satu.
Taianomainen minimaailma kiilasi äänestyksessämme joulun toiseksi ihanimmaksi tee se itse -ideaksi. Eikä ihme!
Kolmanneksi parhaaksi tee itse -ideaksi lukijamme äänestivät hauskat joulutähdet (516 ääntä). "Olen hurahtanut ihan tyystin näihin tähtiin ja tehnyt niitä vaikka kuinka monta", kertoo lukijamme Hanna.
Kilpailu oli tiukka, ja hauskat paperitähdet nousivat kolmanneksi suosituimmaksi ohjeeksemme tänä jouluna. Ne syntyvät ekologisesti vaikka jämäpapereista tai -tapeteista.
Lukijamme ovat käyttäneet paperitähtien tekemiseen luovuuttaan: tähtiä on taiteltu esimerkiksi tapetinjämistä, paperikasseista ja mainoslehtisistä – kurkkaa lisää ideoita jutustamme!
Kommentoi »