Kauniisti katettu pöytä kruunaa jouluaterian – katso 12 helppoa ideaa, joilla viimeistelet kattauksen kekseliäästi
Sisustus
Kauniisti katettu pöytä kruunaa jouluaterian – katso 12 helppoa ideaa, joilla viimeistelet kattauksen kekseliäästi
Joulukattauksesta saa näyttävän vähällä vaivalla: yhdistele astiakaapin aarteita, koristele pöytä luonnonmateriaaleilla tai taittele lautasliinat uudella tavalla. Pienilläkin ideoilla loihtii ison vaikutuksen juhlapöydän ilmeeseen.
Yhdistä joulun kauniit klassikkovärit metsänvihreä, taivaansininen ja pellava tunnelmalliseksi kattaukseksi. Lainaa kuusesta värikkäät lasipallot pöytäkoristeiksi, kiedo lautasliinan ympärille juuttinarua ja pujota alle kuivattu appelsiinisiivu ja kanelitanko. Ikivihreät puolukanvarret tuovat kotoista joulutunnelmaa.
Kokeile taitella lautasliina taskutekniikalla. Solmi lopuksi liina nahkanarulla ja koristele skimmian oksalla. Katso täältä ohjeet taskupaketointiin!
Jos et ole kultareunusposliini-ihminen, kata eripariastioilla ja koristele luonnonantimilla. Suloinen lautaskranssi on helppo kieputtaa tuoreesta villiviinistä. Se kovettuu tukevaksi muutamassa päivässä. Somista kranssi nauhalla ja tuijanoksalla sekä kauniisti kirjoitetulla toivotuksella.
Pue pöytä lumenvalkoiseksi. Aseta pöytäliinan päälle paperinarutabletit, niillä saat hauskaa ilmettä. Kerrosta lautaset ja somista kankaiset liinat vehrein oksin. Kauniisti tuikkiva lautasliinarengas on kuin timanttikoru!
Klassikoilla katetusta pöydästä on konmaritettu kaikki ylimääräinen. Armi Ratian ikoninen Tiiliskivi-ruudukkokuosi tuo ajatonta rytmiä kattaukseen. Marimekon Sukat makkaralla -lasit ja Oiva-lautaset luovat konstailematonta tunnelmaa. Puuhelminauha on kuin moderni havuköynnös. Huomaa hauskat joulupalloihin tehdyt paikkakortit.
Yhdistele kattauksessa uusia ja vanhoja astioita mutta säilytä sävymaailma yhtenäisenä. Sido jokaiselle ruokailijalle oma kimppu lautasliinan koristeeksi ja istuta muutama joulukukka vanhaan kahvikuppiin.
Yhdistä joulun klassikkovärit tontunpunainen, harmaa ja valkoinen raikkaan moderniksi kattaukseksi. Somista pöytä puisilla helminauhoilla ja lainaa kuusesta koristeet serviettirenkaiksi.
Tunnelmallisen hirsitalon joulupöydän teema vaihtuu vuosittain, mutta luonto on aina mukana. Pöydän keskipisteenä toimii lauta, jonka päälle on aseteltu tuikut, käpyjä ja käkkäräoksia. Katelautasina on käytetty metallisia tarjottimia.
Jätä väliin perinteiset koristeaiheet, kuten porot ja pukit, ja solmi aterimet pöllöpiparilla. Anna koristeellisen lautasen loistaa ja kata kaveriksi yksivärinen servietti.
Perinteisen taittelun sijaan kääri lautasliina rullalle ja sido solmulle. Erilaisten kuosien yhdistely tekee joulukattauksesta rennon ja kodikkaan.
Parita raikkaat vihreä ja pellava ja lisää säihkettä messingin- tai kullanvärisillä aterimilla. Viimeistele pöytä havuilla ja tee helppo serviettirengas nahkanarusta. Leikkaa noin 25 sentin pätkä nahkanarua ja tee toiseen päähän viilto, josta pujotat toisen pään läpi.
Vintagelautasissa on joulukattaukseen sopivaa koristeellisuutta. Lautasliinoihin sidotut kukat voi koota ruokailun jälkeen pieneen vaasiin. Näyttävä havuköynnös sitoo kattauksen yhteen ja tuo joulun tuoksua ja tunnelmaa.
Kommentoi »