5 x joulu vanhassa talossa – "Muuttuvassa maailmassa on hyvä säilyttää jotain pysyvää"

5 x joulu vanhassa talossa – "Muuttuvassa maailmassa on hyvä säilyttää jotain pysyvää"
Havukransseja ja sydänpipareita ikkunoissa. Tulen loimotus pönttöuunissa ja nukketalokin puettuna jouluun. Kurkista viiden vanhan talon juhlatunnelmaan.
Julkaistu: 10.11.2020

1. 1880-luvun talo pukeutuu tunnelmalliseen jouluun

Virpi ja Mika löysivät elämänsä parhaan projektin: 1880-luvun hirsitalon ja puolen hehtaarin metsän. "Eri vuodenajat ovat vahvasti läsnä maalaiselämässä, ja talossa ja pihapiirissä onkin vietetty ihania juhlia juhannustansseista sadonkorjuukemuihin. Joulu on silti minulle aina se vuoden rakkain sesonki ja juhla", kertoo Virpi.

Kurkista Punttilan tilan jouluun ja lue juttu täältä.

2. Puutalo raikaa joululauluja

"Jos saisin muuttaa joulussa yhden asian, lisäisin joulunalusaikaan lisää päiviä. Joulun alla on niin paljon kaikkea kivaa tekemistä, että aika loppuu aina kesken", sanoo Mari. Hän asuu perheensä kanssa kauniissa puutalokodissa Turun Portsassa. Yli satavuotias talo on kuin luotu joulun näyttämöksi.

Marin perheen kodin jouluasussaan löydät tästä jutusta.

3. Joulu 140-vuotiaalla maatilalla

Riikan ja Kimmon maatilalla on vietetty jo lähes 140 joulua. Perheen aatto-ohjelma on vuodesta toiseen ihanasti samanlainen riisipuuroineen, Maamme-lauluineen ja joulupukin vierailuineen. "Muuttuvassa maailmassa on hyvä säilyttää jotain pysyvää. Tutut perinteet rauhoittavat kiireen keskellä", Riikka sanoo.

Kurkista tunnelmalliseen vanhaan 140-vuotiaaseen taloon.

4. Vaaleanpunaisen villan juhla

Mallan ja Samin perheen kotitalo on ehtinyt toimia konditoriana, kelloliikkeenä ja kakkukahvilana. "Tunnustan olevani jouluhullu", Malla kertoo. Tässä kodissa jouluinen juhlatunnelma alkaa jo kynnykseltä.

Kurkista Villa Honkasaloon ja lue juttu täältä.

Jouluksi nukkekotienkin ikkunanpielet koristellaan karkkikepein.

5. Hirsitalossa ei hössötetä, edes jouluna

Maria ja Mika nauttivat joulurauhasta lasten ja lastenlasten kanssa hirsitalossa Loviisan maaseudulla. "Olen stressannut niin monta joulua pilalle, että olen oppinut läksyni. En tee suursiivousta, leivo viikkotolkulla tai juokse ostoksilla. Viime jouluna kehittelin keijujen joulusiivouksen, jossa suihkuteltiin hyvää tuoksua ja glitteriä kotiin villakoirista välittämättä", kertoo Maria.

Villa Unelman joulusta kertovan jutun pääset lukemaan täältä.

2 kommenttia