Joulu tulee ilman suursiivousta. Keskity näihin kohteisiin
Sisustus
Joulu tulee ilman suursiivousta. Keskity näihin kohteisiin
Koko kotia ei tarvitse siivota joulun alla. Keskity keittiöön ja unohda vaatekomerot sekä keskeneräiset kierrätysprojektit.
Julkaistu 13.12.2016
Kotivinkki

✔ Tärkein siivottava huone on keittiö, sillä jouluruokien tekoa ei ole mukava aloittaa tilaa raivaamalla. Kuivakaappien sii­vouksen voi jättää toiseen ajankohtaan, mutta tarkista, että tarvittavat jauhot ja mausteet ovat helposti saatavilla.

✔ Ala tyhjentää jääkaapista purkinpohjia ja maustetahnoja jo nyt vaikka piirakoihin. Kun kaappi on melko tyhjä, pese se. Puhtaaseen jääkaappiin on kiva nostaa ruoat.

✔ Joululöylyt on ihana heittää puhtaassa ja raikkaalta tuoksuvassa saunassa. Pese myös vessat ja suihkuhuone. Vaihda käsi- ja kylpypyyhkeet puhtaisiin.

✔ Vaihda lakanat, imuroi patjat ja tuuleta peitot sekä tyynyt mutta unohda komeroiden ja vaatekaappien siivous. Talvella tulee taatusti päiviä, jolloin sää on niin huono, että voit käyttää aikaa niiden järjestelyyn.

✔ Jätä taulunkehysten pyyhkimiset myöhemmäksi. Putsaa vain näkyvät tahrat ja pölyt. Keskity tiloihin, joissa jouluna oleillaan, ja paikkoihin, joihin katse kiinnittyy. Pyyhi lampunvarjostimen sormenjäljet, jos luulet niiden ärsyttävän, kun istut joulupöydässä.

✔ Jos sinulla on jokin kierrätysprojekti kesken, ei ole synti työntää sitä pois silmistä varastoon. Väliaikaisratkaisu on parempi kuin stressi tekemättömistä hommista.

✔ muista, ettei kukaan tule jouluna tekemään kotiisi tupatarkastusta. Älä siis sorru tekemään suursiivousta muiden (oletettujen) odotusten takia.

✔ On reilua, että kaikki, jotka osallistuvat joulunviettoon, osallistuvat myös sen valmisteluun – siis myös lapset. Koeta liittää ajatus siivouksesta joulun odotukseen. Kun oma huone on siivottu, sitä on mukavampi koristella.

Vinkki! Laske jääkaapin  lämpötilaa pari  astetta +3  asteeseen. Silloin joulukalat säilyvät varmasti.

Vinkit antoi Hanna Pikkarainen Uudenmaan Martoista.

Kommentoi »