Kotivinkki

Jenni Pääskysaari rakastaa nukkumista ja hyvää kahvia – ”Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista”

Jenni Pääskysaari rakastaa nukkumista ja hyvää kahvia – ”Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista”
Kirjailija ja toimittaja Jenni Pääskysaari haaveilee aamukahvista jo illalla ja työskentelee napakasti aikataulujen asettamissa rajoissa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 11.5.2020

Ihan paras oivallus

Ei tarvitse olla paras tehdäkseen asioita. Nuorempana tuntui kuin jossain olisi jokin raati päättämässä, kuka on tarpeeksi pätevä tekemään jotain. Taidelukion oppilaana ajattelin, että kirjoja kirjoittavat jotenkin paremmat ja hienommat ihmiset kuin minä. Mutta kukaan ei tekisi mitään, jos ajattelisi, että pitää olla paras.

Ihan paras paikka kotona

Koti on minulle pyhä paikka, turvasatama. Tarvitsen lepoa ja palautumista. Rakastan nukkumista, ja paras paikka on sänky. Hyvään sänkyyn jos johonkin kannattaa satsata – selkä kiittää.

Ihan paras kohtaaminen

Tapaamme kerran viikossa työkavereideni kanssa, kun teemme Pitääkö olla huolissaan? -tv-ohjelmaa. Koska kirjoitan paljon yksikseni kotona, minulle on tosi tärkeää, että on jokin yhteisö, johon kuulun.

Ihan paras valinta

Olin aktiivinen Twitterissä ja Facebookissa, mutta pari vuotta sitten suljin tilini. Some tuotti enemmän huonoa kuin hyvää fiilistä ja söi aikaa oikeilta ihmissuhteilta, lukemiselta ja ajattelulta. En ole ikävöinyt.

Ihan paras kaveri

Paras ystäväni on Liisa, johon tutustuin lukion ekalla luokalla. Päädyimme ilmaisutaidon tunnilla sattumalta pareiksi. Emme näe kovin usein, mutta rakastan ja fanitan häntä sumeilematta ja vilpittömästi.

Ihan paras tapa kirjoittaa

Merkitsen työajan aina kalenteriin. En voi odottaa inspiraatiota, vaan minun on ryhdyttävä toimeen. Deadline on hyvä muusa. Tekstin ei tarvitse olla elämää suurempaa eikä kirjoittaminen ole mitään mystiikkaa vaan täyttä työtä.

Ihan parasta arjessa

Parasta on vapaus, rakkaus ja hyvä kahvi. Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista. Yrittäjänä saan määrätä aikatauluni. Ja elämä on mielekästä, kun saa rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Paras…

Ruoka: Mummon kasvis- ja kalaruoat
Juoma: Keskipaahteinen musta filtterikahvi
Maku: Kirpeä
Tuoksu: Mies
Matkakohde: Keväinen New York
Kulkupeli: Hybridi MB GLC
Kännykkäsovellus: Storytel
Keittiöväline: Valtava pastakattila
Kirja: Joan Didion: Year of Magical Thinking
Elokuva: Call Me By Your Name
TV-ohjelma: Parks and Recreation
Vaate: Villasukat
Kosmetiikkatuote: Ripsiväri
Musiikki: Hiphop/rock/r&b/jazz/hevi
Biisi: Beastie Boys: Sabotage
Artisti: Solange
Jäätelö: Sitruunarahka
Herkku: Sipsit
Kahvila: Kuuma Helsinki
Huonekalu: Sänky
Kasvi: Eukalyptus
Aamupala: Kaurapuuro & musta kahvi
Jälkiruoka: Churrot
Radiokanava: KCRW Eclectic24
Arkiruoka: Vegepastat
Iltarutiini: Lukeminen
Kommentoi »