Kotivinkki

Jenni Pääskysaari rakastaa nukkumista ja hyvää kahvia – ”Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista”

Jenni Pääskysaari rakastaa nukkumista ja hyvää kahvia – ”Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista”
Kirjailija ja toimittaja Jenni Pääskysaari haaveilee aamukahvista jo illalla ja työskentelee napakasti aikataulujen asettamissa rajoissa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu 11.5.2020

Ihan paras oivallus

Ei tarvitse olla paras tehdäkseen asioita. Nuorempana tuntui kuin jossain olisi jokin raati päättämässä, kuka on tarpeeksi pätevä tekemään jotain. Taidelukion oppilaana ajattelin, että kirjoja kirjoittavat jotenkin paremmat ja hienommat ihmiset kuin minä. Mutta kukaan ei tekisi mitään, jos ajattelisi, että pitää olla paras.

Ihan paras paikka kotona

Koti on minulle pyhä paikka, turvasatama. Tarvitsen lepoa ja palautumista. Rakastan nukkumista, ja paras paikka on sänky. Hyvään sänkyyn jos johonkin kannattaa satsata – selkä kiittää.

Ihan paras kohtaaminen

Tapaamme kerran viikossa työkavereideni kanssa, kun teemme Pitääkö olla huolissaan? -tv-ohjelmaa. Koska kirjoitan paljon yksikseni kotona, minulle on tosi tärkeää, että on jokin yhteisö, johon kuulun.

Ihan paras valinta

Olin aktiivinen Twitterissä ja Facebookissa, mutta pari vuotta sitten suljin tilini. Some tuotti enemmän huonoa kuin hyvää fiilistä ja söi aikaa oikeilta ihmissuhteilta, lukemiselta ja ajattelulta. En ole ikävöinyt.

Ihan paras kaveri

Paras ystäväni on Liisa, johon tutustuin lukion ekalla luokalla. Päädyimme ilmaisutaidon tunnilla sattumalta pareiksi. Emme näe kovin usein, mutta rakastan ja fanitan häntä sumeilematta ja vilpittömästi.

Ihan paras tapa kirjoittaa

Merkitsen työajan aina kalenteriin. En voi odottaa inspiraatiota, vaan minun on ryhdyttävä toimeen. Deadline on hyvä muusa. Tekstin ei tarvitse olla elämää suurempaa eikä kirjoittaminen ole mitään mystiikkaa vaan täyttä työtä.

Ihan parasta arjessa

Parasta on vapaus, rakkaus ja hyvä kahvi. Jo illalla nukkumaan mennessäni haaveilen aamukahvista. Yrittäjänä saan määrätä aikatauluni. Ja elämä on mielekästä, kun saa rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Paras…

Ruoka: Mummon kasvis- ja kalaruoat

Juoma: Keskipaahteinen musta filtterikahvi

Maku: Kirpeä

Tuoksu: Mies

Matkakohde: Keväinen New York

Kulkupeli: Hybridi MB GLC

Kännykkäsovellus: Storytel

Keittiöväline: Valtava pastakattila

Kirja: Joan Didion: Year of Magical Thinking

Elokuva: Call Me By Your Name

TV-ohjelma: Parks and Recreation

Vaate: Villasukat

Kosmetiikkatuote: Ripsiväri

Musiikki: Hiphop/rock/r&b/jazz/hevi

Biisi: Beastie Boys: Sabotage

Artisti: Solange

Jäätelö: Sitruunarahka

Herkku: Sipsit

Kahvila: Kuuma Helsinki

Huonekalu: Sänky

Kasvi: Eukalyptus

Aamupala: Kaurapuuro & musta kahvi

Jälkiruoka: Churrot

Radiokanava: KCRW Eclectic24

Arkiruoka: Vegepastat

Iltarutiini: Lukeminen

Kommentoi »