Kotivinkki

Järjestä tunnelmalliset kurpitsajuhlat! Valmista ihania herkkuja, kata värikäs pöytä ja kutsu kaverit syksyiseen illanviettoon

Järjestä tunnelmalliset kurpitsajuhlat! Valmista ihania herkkuja, kata värikäs pöytä ja kutsu kaverit syksyiseen illanviettoon
Unohda kauhu ja keppostelu! Tarjoa näiden sijasta ystävillesi leipää ja kurpitsahuveja illanistujaisten muodossa. Inspiroidu tunnelmallisesta kuvakoosteesta ja poimi reseptit suussasulaviin herkkuihin.

Valoja, värejä ja elävää tulta! Näin luot kurpitsajuhliin tunnelmaa

Täydellisen juhlan salaisuus? Hyvää ruokaa, maistuvia juomia ja ystävät koolla.
Rakenna tarjoilupöytään korkeuseroja kynttilöillä ja kurpitsa-asetelmilla. Kun kaikki ruoat ovat kerralla pöydässä, kattaus näyttää runsaalta ja vieraat voivat nauttia ruoista omaan tahtiin. Aloita noutopöydän kierto keitosta ja päätä jälkiruokaan.
Vino pino värikkäitä keittolautasia kutsuu tarttumaan soppakauhaan. Valurautapadassa mausteinen kurpitsakeitto pysyy höyryävänä pitkään.
Sytytä valonauhat sekä kynttilät ja nauti hämärän hyssystä.
Viimeistele kattaus rusetille sidotuilla servieteillä.
Pinoa koristekurpitsat kuvun alle ja sytyttele erikokoisia, värikkäitä kynttilöitä. Simppeli koristelu sopii rentoihin juhliin, eikä elävän valon tuiketta voita mikään!
Vieläkö pihalla tarkenee? Varaa vilttejä, jos viima yllättää.

Ei juhlia ilman hyvää ruokaa! 6 reseptiä aperitiivista jälkkäriin

Herkullinen aloitus: kurpitsalatte

Höyryävä kurpitsalatte on täydellinen syysaperitiivi. Mausteinen, sopivasti makea juoma herättää ruokahalun. Tarjoa lisäksi ranch-maustettuja kurpitsansiemeniä.

Paahda ja nauti! Ranch-maustetut kurpitsansiemenet

Maustetut, uunissa paahdetut kurpitsansiemenet sopivat tarjottavaksi ihan sellaisenaan viinin tai oluen kanssa. Siemenet sopivat myös ripotteiksi vaikkapa kurpitsasosekeittoon.

Kurpitsaleipä, joka on tehty jaettavaksi

Mehevä kurpitsaleipä sai kranssin muodon! Siemenillä koristeltu mehevä leipä on kuin tehty jaettavaksi. Veistä ei tarvita, sillä pehmeät palat on helppo murtaa irti käsin.

Lämmikkeeksi lautasellinen kurpitsakeittoa...

Iloisen värinen kurpitsakeitto lennättää makumatkalle Aasiaan! Kookos tasapainottaa thaimausteita, joista löytyy kivaa poltetta ja potkua. Lisää päälle granaattiomenan siemeniä tuomaan raikkautta.

... ja suolaisennälkään chorizolla täytetyt spagettikurpitsat!

Chorizo on kurpitsan uusi paras kaveri! Sopivasti suolaisista chorizolla täytetyistä spagettikurpitsoista löytyy myös hieman potkua. Lusikoi cheddarilla hunnutettu herkkupala lautaselle ja nauti.

Kurpitsajuhlien makea päätös: kurpitsajuustokakkupalat

Huh ja nam! Jos vieraiden vatsat olivat aiemmin täynnä, tämän herkun jälkeen ne ovat ratkeamispisteissään. Kurpitsalla mehevöitetyt juustokakkupalat päättävät aterian makeasti. Kokonaisuuden kruunaa levyn päälle ripoteltu muruseos.

Älä unohda juomapuolta!

Viiniä ruoan kanssa

Mausteisen thaihenkisen kurpitsakeiton seuraan sopii hapokas, puolikuiva ja mineraalinen espanjalainen valkoviini Torres Viña Esmeralda 2017, 10,99 €. Runsas ja mehevän hilloinen amerikkalainen 3 Finger Jack Old Vine Zinfandel 2015 -punaviini on täydellinen valinta täytettyjen kurpitsojen kanssa, 17,98 €.

Illan raikkaat virvokkeet

Iltajuhlien juomavalikoimassa ovat Lapin Kulta Organic Lager, Brooklyn Bel Air Sour, Lapin Kulta Premium Lager ja Orchard Thieves Cider. Muista myös alkoholittomat vaihtoehdot!

Vinkki!

Koverra iso kurpitsa ja laita juomat siihen tarjolle. Lisää pohjalle pari kourallista jäitä, niin pullot pysyvät viileinä.

Julkaistu: 2.11.2018
Kommentoi »