Järjestä sadonkorjuujuhlat – 14 ideaa
Sisustus
Järjestä sadonkorjuujuhlat – 14 ideaa
Marjojen ja kasvisten satokausi on parhaimmillaan ja rapumerratkin ovat taas vesissä. Nyt on kesän paras aika järjestää rennot kekkerit! 
21.7.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Valmista hedelmistä hilloja tai marmeladeja ja säilö ne tiiviisiin purkkeihin. Nämä on kätevä nostaa juhlapöytään tällaisinaan. Purkki, 2,50 €, Biltema.
Vanhat opetustaulut ja julisteet ovat nyt huipputrendikkäitä. Sienijulisteesta on hauska etsiä tuttuja lajeja ja vaikka pitää tietokilpailu! Juliste, 8,60 €, Moko.
Juhlissa tarjottavat herkut ovat peräisin luonnon helmasta. Teemaan sopiva marjakuosinen Martha-esiliina, 21,90 €, Finlayson.
Ruuturaitakuosiin kudottu matto loistaa ravun- ja puolukanpunaisena. 70 x 120 -senttinen puuvillamatto käy myös tukevaksi pöytäliinaksi, 29,95 e, Hemtex.
Nyt ei anneta sijaa turhalle hienostelulle, vaan katetaan kauniit muoviastiat pöytään. Varsinkin, jos juhlitaan puutarhassa. Lautaset, kulhot ja välineet, Orthex. Kannelliset rasiat sopivat säilöntään.
Jälkiruokahaarukat ovat Royal Worcester -sarjaa ja kuin tehdyt marjapiirakkaa varten, 49,75 €/6 kpl, Verkkokauppa Emilia.
Jos ilma meinaa illan tullen käydä viileäksi, on hyvä varata mukaan villapeittoja. Kaksivärinen viltti, 86,90 €, Lapuan Kankurit.
Valaise polku juhlapaikalle kauniilla lyhdyillä. Bambusälelyhty, 30 x 40 cm, 39,95 €, Hemtex.
Tee omenasadosta kompottia! Paloittele hedelmät kätevällä leikkurilla ja keitä sitruuna-sokeriliemessä. Ihana jälkiruoka vaikka jäätelön kanssa. Leikkuri, 2 €, Flying Tiger.
Emali on klassikko. Suloinen Muumimamman säilöntämuki sopii sekä marjojen keräykseen että mansikkamehun juontiin, 19,90 €, Muurla.
Tunnelmavalosarjassa hehkuvat punaiset ravut. 20 led-lampun valosarja on helppo levittää lautasten ja kulhojen ympärille, kun lamput ovat tarpeeksi etäällä toisistaan, 22 €, Airam.
Hilloa, pikkelsiä, kurkkusäilykettä? Vai kenties kimppu niittykukkia? Metallikantinen 1 litran purkki on monikäyttöinen klassikko, 2,70 €, Kärkkäinen.
Ajatuksella valituilla pöytätekstiileillä teet säväyksen juhlissa. Rapurallaa-kuosinen liina, 43,90 €, kaitaliina, 16,90 €, kauluri, 15,90 € ja tabletti 16,90 €/2 kpl, Finlayson.
Kaunis kori on sienestäjän vakiovaruste, mutta siihen voi koota myös kauniin kukka-asetelman astereista, kruunutillistä ja vaikka viljantähkistä, 13 €, Biltema.

Lue lisää:

Kommentoi »