Jäätelöstä kuoriutui salonkikelpoinen herkku – katso vinkit kesän viileimpiin tarjoiluihin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: 3 Kaveria
Jäätelöstä kuoriutui salonkikelpoinen herkku – katso vinkit kesän viileimpiin tarjoiluihin
Suomalaisten suosikkiherkku on vakiinnuttanut asemansa jälkiruokapöydän keskipisteenä myös juhlavammissa tilaisuuksissa. Kotimaisen 3 Kaverin jäätelöt ovat kesäjuhlien takuuvarma puheenaihe, sillä aidoista raaka-aineista valmistettuina ne eivät jätä ketään kylmäksi.
Julkaistu: 24.6.2021

Jäätelö on viime vuosina vahvistanut asemaansa salonkikelpoisena jälkiruokana ja tarjoiltavana myös juhlavammissa tilaisuuksissa. Ihmiset ovat entistä ennakkoluulottomampia – he etsivät uusia ja helppoja vaihtoehtoja esimerkiksi perinteiselle mansikkakakulle.

− Jäätelöitä halutaan nyt esimerkiksi häihin, valmistujaisiin ja yritysjuhliin. Jäätelöpuikot ovat helppoja tarjottavia, sillä ne voi laittaa esille vaikkapa runsaasti jäitä sisältävässä kauniissa laakeassa astiassa, 3 Kaverin markkinoinnista vastaava Anna vinkkaa.

Herkun voi tarjota myös jäätelöbaarista, josta tarjoiluhenkilökunta pyörittelee juhlavieraan toivomia jäätelömakuja pikareihin, vohveleihin tai laakeisiin samppanjalaseihin. Tarjoilutapa kannattaa valita muun muassa juhlan luonteen ja vierasmäärän mukaan. Jäätelöannokset toimivat intiimimmässä tai juhlavammassa tilaisuudessa, kun taas rennommissa juhlissa tai suuremmalle porukalle puikot ovat hyvä ratkaisu.

Entä kuinka paljon eri jäätelömakuja kannattaisi varata juhlia varten?

− Yleisesti ottaen kolme on hyvä määrä, etenkin silloin, jos jäätelöt tarjoillaan annosteltuna. Näin vieraiden on helpompi päättää muutaman vaihtoehdon välillä. Itse suosittelen valitsemaan eri tyylisiä jäätelöitä – esimerkiksi perinteisen kermajäätelön, kasvipohjaisen sekä yhden, jossa ei ole pähkinää. Näin mahdollisimman moni löytää itselleen sopivan vaihtoehdon, Anna neuvoo.

Jäätelöannosten lisäksi myös puikot ovat toimivat juhlissa, kun laitat ne kauniisti esiin. Voit esimerkiksi jäädyttää jääpalojen sisään kukkia tai hyödyntää tarjolla olevissa jäätelöissäkin käytettyjä raaka-aineita, kuten marjoja tai hedelmiä.

Juhlapöytään sopivia laatujäätelöitä

Jäätelöiden yleistymistä juhlapöydissä on vauhdittanut valikoiman ja laadun parantuminen. Tarjolla on myös herkullisia kotimaisia vaihtoehtoja, joiden takana on kiinnostava tarina. Tällainen on vuonna 2012 toimintansa aloittanut 3 Kaveria, jonka perustajat ovat oikeasti kaveruksia jo ajalta ennen yhteistä jäätelöuraa.

− Intohimoisina jäätelön ystävinä emme halunneet syödä ilmalla ja keinotekoisilla raaka-aineilla jatkettua huttua. Niinpä päätimme tehdä itse kunnon jäätelöä ja tilasimme netistä jäätelökoneen tehdäksemme ensimmäiset kokeilumme kotikeittiössä. Sillä tiellä olemme edelleen, kertovat 3 Kaveria eli Heikki, Ilkka ja Sauli.

Heidän jäätelöilleen ominainen piirre onkin käytettyjen raaka-aineiden laadukkuus – vain paras on kyllin hyvää kaveruksille. Tuotteissa käytetään esimerkiksi vanilliinin sijaan aitoa vaniljaa ja pistaasipähkinöitä, eikä karvasmantelia. Kermajäätelöt valmistetaan aina kotimaisesta maidosta, kermasta, munista ja sokerista. Myös marjat, kuten jäätelön ystävien suosikkeihin kuuluvan Vadelma & Valkosuklaan vadelmat, ovat kotimaisia.

– Teemme jäätelömme alusta asti itse – keitämme kastikkeet, leivomme keksit sekä paahdamme ja suolaamme pähkinät. Myös suklaat valmistetaan itse, sillä näin saamme esimerkiksi tämän kesän uutuusjäätelöiden jogurttisuklaakuoresta tai vegaanisesta lakritsikuoresta juuri sellaiset kuin haluamme, kaverukset kertovat.

3 Kaveria sai alkunsa Ilkan, Heikin ja Saulin halusta tehdä loistavaa jäätelöä parhaista raaka-aineista. Tinkimätön tuotekehitys on kannattanut − jäätelöillä on omat uskolliset faninsa, joiden ansiosta puskaradio käy kuumana.

3 Kaverin jäätelöissä on huomioitu myös tarjoilun helppous. Ne on suunniteltu niin, että kaikki jäätelöt toimivat jälkiruokana sellaisenaan, ilman erillisiä lisukkeita. Olipa toiveissa venyvä kinuski, maistuva lakritsi tai jokin muu monista höysteistä, on jokainen purkki ja puikko sitä pullollaan.

Huomioi tarjoiluissa myös erityisruokavaliot

Juhlaväen joukossa on aina joku, joka ei voi syödä pähkinää, toisella taas on keliakia ja kolmas noudattaa vegaanista tai maidotonta ruokavaliota. Lisääntyneet allergiat ja erityisruokavaliot saattavat aiheuttaa päänvaivaa juhlien järjestäjälle. Mitä tarjota, jotta kaikki saisivat yhtä maukkaita vaihtoehtoja?

− Toisin kuin voisi kuvitella, jäätelö toimii myös erityisruokavaliota noudattaville, kunhan valitsee oikeat tuotteet. 3 Kaverin jäätelöt ovat kaikki gluteenittomia ja valikoimasta löytyy myös laktoosittomia, maidottomia, munattomia ja pähkinättömiä vaihtoehtoja. Lisäksi kaikki tehdään samalla intohimolla – myös vegaaniset jäätelöt, Sauli sanoo.

3 Kaverin laajasta valikoimasta löytyy sekä jäätelöpuikkoja että -purkkeja, jotka ovat kaikki gluteenittomia. Laktoosittomia tai kasvipohjaisia tuotteita etsiville on myös herkullisia vaihtoehtoja. Koko tuotevalikoiman löydät täältä.

Kyse ei ole mistään kevyistä kasvisjäätelöistä, vaan täyteläisten herkkujen jäätelömassa syntyy muun muassa cashewpähkinöistä. Näin maku on hyvin kermajäätelön kaltainen ja maistuu monille.

− Kannattaa testata esimerkiksi tämän kesän uutuuksiin kuuluvaa Lakritsi & Vadelmaa, sillä se on saanut runsaasti kehuja vegaanien lisäksi sekasyöjiltä. Lakritsi on suomalaisille niin rakas maku, että halusimme tuoda markkinoille mahdollisimman monelle sopivan vaihtoehdon. Normaalisti vegaanisten jäätelöiden kuori on tummaa suklaata, mutta me teimme uutuuteen ihanan rapsakan lakritsikuoren, kaverukset kertovat.

Kommentoi »