
Espresso – pikkuruisesta espressokupista nautittava vahva kahvi. Italialainen tilaa kahvilasta espressonsa sanomalla: un caffè.
Espresso doppio – kuin edellinen, mutta tuplana.
Espresso alto tai espresso lungo – korkea tai pitkä espresso, johon on käytetty hieman enemmän vettä.
Espresso ristretto tai basso – lyhyeksi jätetty espresso, noin 20 ml.
Caffè al vetro – kahvi tarjoiltuna lasista.
Espresso con panna tai caffè monichella – espresso kermavaahtopilven kera.
Caffè americano – reilusti kuumaa vettä espresson joukossa, tilavuus noin 150 ml.
Caffè corretto – ”korjattu” espresso, jossa mukana loraus jotain vahvaa viinaa, kuten grappaa tai likööriä.
Cappuccino – isossa kahvikupissa tarjoiltu kahvijuoma, jossa on 1/3 espressoa, 1/3 kuumaa, höyrytettyä maitoa ja loput kuohkeaa maitovaahtoa. Italialaiset juovat cappuccinonsa joko aamujuomana tai välipalana, ei koskaan jälkiruokana.
Caffèlatte – noin 1/5 espressoa ja loput höyrytettyä, kuumaa maitoa.
Latteccino – kuumaa maitoa lasiin ja päälle espressoa, koristelu maitovaahdolla.
Caffè macchiato – espresson päälle kaadetaan pieni tilkka vaahdotettua maitoa.
Latte macchiato – ”tahrattu maito” eli espressokahvia kaadetaan vaahdotetun maidon päälle lasiin. Alun perin miedosti kahville maistuva juoma oli tarkoitettu lapsille.
Caffè freddo – kylmäksi ravistettu espresso, joka on sokeroitu, ellet pyydä caffè freddo amaro.