Istutuspöytä puutarhurille
Tee itse
Istutuspöytä puutarhurille
Vanhasta hoitopöydästä tulee mainio puutarhurin istutuspöytä. Vahakangassuojan pöydälle ompelee yhdessä illassa.
28.2.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Kaksikerroksinen istutuspöytä on vanha vauvan hoitopöytä, jossa on kätevät laidat. Laita pöytääsi pyörät, niin se on helppo siirtää valoon!

Tarvikkeet:

  • vahakangasta
  • koristenauhaa
  • reunallinen työpöytä, esimerkiksi Ikean Sniglar-hoitopöytä.

Näin teet istutuspöydän

1. Mittaa pöydän mitat. Tarvitset pöytäpinnan leveyden ja pituuden, laidan sisäkorkeuden ja paksuuden sekä ulkoreunan korkeuden.

2. Piirrä vahakankaan nurjalle puolelle pöytäpinnan kokoinen suorakaide. Lisää piirrokseen sisälaidan korkeus + laidan paksuus + ulkolaidan korkeus + pari senttiä kääntövaraa. Leikkaa pala vahakankaasta.

3. Taita kankaa kaksi vierekkäistä sivua vastakkain ja ompele ensiksi piirtämäsi alueen kulmasta kankaan ulkoreunaa kohti sisälaidan mittainen sauma. Leikkaa ylimääräinen kulma pois, jätä sentin saumavara. Tee samoin kaikissa kulmissa. Vältä neulaamista ja turhia saumoja, koska niistä vesi pääsee läpi kankaan kerroksiin.
4. Leikkaa saumanvara auki sauman päätöskohdasta. Ole tarkkana viiltojen leikaamisessa! Älä leikkaa aivan saumaan asti. Käännä ompelemattoman reunaosuuden saumanvarat nurjalle ja ompele ne kiinni. Tee kaikille kulmille samoin.
5. Käännä työ oikeinpäin kuvan mukaisesti. Ompele viimeisenä alakääntövarat nurjalle. Käänne on samalla nauhakuja, joten tee se riittävän leveäksi. Nauha on helppo pujottaa jäykkään vahakankaaseen, jos teet tukevasta rautalangasta pitkähkön koukun, jolla kujetat nauhan kujaan.
Kommentoi »