Istuintyyny tilkuista
Tee itse
Istuintyyny tilkuista
Tilkkutyöt ja muhevat istuintyynyt ovat nyt trendikkäitä. Hehkuvat värit ja suuret kuosit tekevät tyynystä sisustuksen väripilkun.
Julkaistu 22.3.2010
Kotivinkki

Tarvikkeet: *18 kpl 22x22 cm kokoisia tilkkuja ja 2 kpl 25x122 cm:n kokoista palaa sivuihin *erillistä sisätyynyä varten 2 kpl 60x 60 cm:n palaa ja 2 kpl 25x 122 cm:n kokoista palaa edullisesta puuvillakankaasta *3 ja puoli pussia superlon-rouhetta.

Tee näin: 1. Esipese päällisen kankaat, etteivät ne kutistu myöhemmin pesussa. 2. Leikkaa palat pestyistä kankaista. 3. Asettele 9 tilkkua hyväksi kokonaisuudeksi. Ompele palat yhteen. 4. Toista sama: kansi- ja pohjapala ovat valmiit. Ompele reunoja kiertävät palat yhtenäiseksi renkaaksi sentin saumanvaralla. 5. Ompele reunapala kiinni kansi- ja pohjapalaan. Jätä yksi tyynyn sivu auki sisustyynyn pujottamista varten. Silitä saumat auki. 6. Leikkaa sisustyynyn palat. 7. Ompele osat yhteen, jätä noin 30 cm kääntöaukko yhdelle sivulle. Käännä työ oikein päin ja silitä. 8. Täytä sisuspussi rouheella kääntöaukosta niin, että tyynystä tulee napakka, ja ompele aukko umpeen. 9. Ota apuri ja työntäkää sisustyyny päällisen sisään saumoja rikkomatta. 10. Ompele päällisen aukko umpeen. Voit myös ommella siihen vetoketjun helpottamaan päällisen irrotusta.

Kuva Kristiina Hemminki  

Kommentoi »