Meillä kotona -kaupat

Supersuosittu Lyyti-jakkara sai isosiskon! Hienopuuseppä Karppisen Iso-Lyyti hurmaa sinutkin sympaattisuudellaan

MAINOS
Supersuosittu Lyyti-jakkara sai isosiskon! Hienopuuseppä Karppisen Iso-Lyyti hurmaa sinutkin sympaattisuudellaan
Nostalgiaa henkivä Lyyti-lypsyjakkara on ihana lisä sisustukseen mutta myös monikäyttöinen apuri arkeen.
Julkaistu 30.3.2022

Lyyti-jakkaran nostalgiaa henkivä ulkonäkö sekä laaja, herkullinen värivalikoima ovat saaneet monet ihastumaan somaan huonekaluun – jopa sellaisissakin määrin, että jakkaroita on hankittu kotiin useampia kappaleita! Nyt hienopuuseppä Jari Karppisen valmistama suosikki on saanut rinnalleen uuden isosiskon, Iso-Lyytin.

Kaikki Lyytit tehdään alusta saakka käsityönä Karppisen omalla verstaalla Heinolassa. Innoitus lypsyjakkaroihin syttyi Jarin löydettyä sukutilan vintiltä mummonsa vanhan jakkaran, jonka muotokieleen ja henkeen hän ihastui välittömästi. Lyytien valmistuksen myötä Jari on pyrkinyt tuomaan tähän päivään sopivan ja monikäyttöisen tuotteen osaksi arkeamme entisaikojen tapaan mutta samalla vaalimaan käsityöperinnettä Lyytin kaltaisen puusepäntyön taidonnäytteen muodossa.

Kuva: Jari Virtanen, Studio Garage

Iso-Lyyti on nimensä mukaisesti alkuperäistä Lyyti-jakkaraa kookkaampi ja myös tukevampi, minkä ansiosta se on mainio apu arjen askareissa. Varsinaisen käyttötarkoituksensa lisäksi Iso-Lyyti voi toimia vaikkapa ikkunan ääressä kukkapöytänä, lastenhuoneen kalusteena tai olohuoneen rahina.

Koon lisäksi toinen Lyytin ja Iso-Lyytin eroavaisuus liittyy jakkaran pintakäsittelyyn. Perinteisen Lyytin ollessa "ajan kolhima ja patinoitunut" Iso-Lyyti on hiottu pinnaltaan tasaiseksi ennen maalausta. Kuitenkin puulle tyypilliset kuviot, kuten oksat ja puunsyyt, saattavat hieman erottua jakkaran pinnasta, kuten puusta valmistetuissa käsityötuotteissa kuuluukin.

Tutusta Lyyteihin ja tilaa omasi tästä!

Iso-Lyyti on saatavilla kolmessa eri värissä: valkoisena, harmaana ja mustana

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »