Kotivinkki

Irtiotto arjesta – perhelomalle kotikaupunkiin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Radisson Blu
Kahden villin pojan äiti Heidi Ekholm-Talas vietti viikonlopun perheensä kanssa Radisson Blu Seaside Hotelissa ja kirjoitti perhelomansa parhaimmat vinkit ylös.

”Ihan ensiksi täytyy sanoa, että nelihenkiselle perheelle ei helposti löydy normaalia hotellihuonetta, jossa olisi hyvät nukkumispaikat kaikille. Radisson Blu Seaside -kokemuksia kerätessämme, tämä nousi yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi. Kaksi Double King -vuodetta takasi kaikille loistavat petipaikat ja kaksimetriseen sänkyyn mahtuisi lisääkin lapsia. Viides perheenjäsenemme oli tällä reissulla vielä masussa ja vaikutti äidin menoon aikalailla.

Lomatunnelmaan omassa kotikaupungissa

Testailimme urbaania Radisson Blu Seaside Hotelia kahden päivän ajan. Hotelli sijaitsee Ruoholahdenrannassa, Hietalahden pienvenesataman ja Länsisataman matkustajaterminaalin vieressä. Vaikka hotelli on omassa kotikaupungissamme, tuntui jo kotipihasta kurvatessamme, että olemme menossa perhelomalle.

Katsoin Helsingin keskustaa automatkalla tarkoituksella turistin lasit silmilläni todeten, että on meillä kyllä kaunis pääkaupunki. Pitää vain avata omat ajatukset sille, että lomaa voi viettää myös omassa kotikaupungissa. Tämä sopi perheemme tilanteeseen täydellisesti juuri nyt.

Hotelliloma sopii pakkolepoon

Olen raskausviikolla 27 ja suuntasin toisena minilomapäivänä Naistenklinikalle kontrolliin. Tässäkin raskaudessa joudun olemaan lepohoidossa ennenaikaisen synnytyksen riskin takia ja samalla tajusin, että tällainen hotellilomahan on mitä parhainta lepohoitoa. Muu perhe vietti aikaa Punavuoren sekä Ruoholahden leikkipuistoissa ja minä makoilin kylkimakuulla hotellihuoneen jättimäisessä Double King -vuoteessa.

Siirryin hissillä ainoastaan syömään aamiaista, lounasta ja illallista hotellin ravintolaan muun perheen kanssa. Monesti lepohoitoon joutuvalla äidillä alkaa seinät kaatua päälle ja hermot kiristyä. Siksi tällainen pieni vaihtelu odotukseen tuo varmasti piristystä ja muu perhe voi myös kokea uusia asioita uusissa maisemissa.

Lapset ovat tervetulleita

Kesälomakaudella Radisson Blu Seaside huomioi myös perheen pienimmät. Kokoustila muuntuu leikkipaikaksi, joka ei vielä meidän vierailulla ollut valmiina. Bistro Gimiksessä on hylly, jossa on leluja ja kirjoja. Joku ihmeellinen lelututka noilla pienillä on, sillä kolmevuotias suuntasi aulasta ravintolan viimeisimpään nurkkaan tämän hyllyn luokse. Tämän hän tietysti teki katoamalla sekunneissa näköpiiristämme ja yhdessä ihanan tarjoilija Karmenin kanssa etsimme häntä ympäri hotellia.

Ajanviettoa hotellihuoneessa

Poikamme viihtyvät hotelleissa ja ovat jo varsinaisia asiantuntijoita matkustelun suhteen. Aluksi esikoinen oli sitä mieltä, ettei näin lähelle kotia voi mennä matkalle, mutta mieli muuttui heti hotelliin saavuttaessa. Hotellihuone sai lapsilta iloista hyväksyntää ja kylpyamme oli plussaa.

Lomalla homma etenee aina samalla kaavalla. Pojat tutkivat huoneen ja levittävät lelut repuistaan pitkin hotellihuonetta. Sitten mennään yleensä syömään ja katsastamaan mahdollinen leikkipaikka.

Hedelmälajitelma huoneessa oli herkullinen yllätys, nautimme illallisen jälkkärit myös huoneessa. Oli muuten ihania jälkiruokia ja Helsingin Jäätelötehtaan jätskit maistuivat koko perheelle! Iltakylvyn jälkeen oli kiva kaivautua jättisänkyjen pehmeiden vällyjen väliin.

Helsingin henki näkyy sisustuksessa

Radisson Blu Seaside Hotelin sisustus tuntui heti kotoisalta. Syynä lienee graffitit, jotka kuuluivat vahvasti omaan nuoruuteen 90-luvulla. Viidennen polven stadilaisena olen ylpeä juuristani ja Helsinki näkyy joka puolella kivasti. Helsinki-päivä 12.6 sattui juuri vierailumme ajankohdalle ja perinteiseen tapaan tietysti satoi. Iltapäivällä onneksi sade väistyi ja miesväki pääsi tutustumaan lähialueen leikkipuistoihin. Paras puisto oli kuulemma Ruoholahden leikkipuisto. Sattuneesta syystä minä selailin vain netistä Helsinki-päivän tarjontaa. Joka puolella kaupunkia oli paljon kivaa aktiviteettia ja esityksiä.

Alunperin ajatus oli kierrellä jalkaisin Punavuorta ja Hietaniemen kirpputoria. Lepokäskyn takia kiertelyt jäivät tällä kertaa tekemättä. Siitä huolimatta nautimme olostamme ja onhan se nyt aina ihanaa saada ruoat ravintolasta nenän eteen tarjoiltuina. Joka aterialla oli ihan pakko tilata alkupalaksi suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa. Nyt näpytellessäni tätä artikkelia tuli pakottava tarve saada sama setti ja mies saa lähteä kauppaan ostamaan niitä.

Bistro Gimiksen stadilaiset maut

Hotellin Bistro Gimis -ravintolassa on haettu kortteliravintolatunnelmaa. Inspiraation lähteenä on stadilaiset maut, liikkeellä olemisen fiilis ja meren läheisyys. Bistro Gimis hyödyntää keittiössään pientuottajien helmiä ja stadilaista lähialueen ruokaa, kuten lähivesiltä pyydettyä kalaa.

Juomapuolella on tuotteita lähialueen pienpanimolta ja paikallisesti kehitettyjä drinkki-luomuksia. Gimiksen industrial-henkisessä miljöössä on aistittavissa rakennuksen teollinen historia sekä viereisen satama-alueen rouhea tunnelma. Samassa tilassa tarjoillaan joka aamu myös kiitelty kaikkien aistien Super Breakfast.”

Lue Heidin kirjoittama Radisson Seaside kokemuksia -artikkeli Delux-Retkiperhe matkablogista.

Varaa oma perhelomasi!

Julkaistu: 25.6.2018