Intohimoinen kirppistelijä Kia Peltonen hurahti kahvikuppeihin: ”Koska ne mahtuvat vielä kotiini, en ole huolissani”
Sisustus
Intohimoinen kirppistelijä Kia Peltonen hurahti kahvikuppeihin: ”Koska ne mahtuvat vielä kotiini, en ole huolissani”
Kupillinen kauneutta -tilistään Instagramissa tunnetun kahvikuppikeräilijä Kia Peltosen, 33, mielestä kirppareilla on aivan erilainen tunnelma kuin tavallisissa kaupoissa. Hänen haaveenaan on löytää harvinaisen värinen Pop-puhalluskuppi. Tässä Unelmien Talo&Koti -lehden Aarteenetsijä-sarjassa esittelemme intohimoisia kirpputoriharrastajia.
12.4.2023
 |
Unelmien Talo&Koti
”Tykästyin Arabian Kehäkukka-sarjaan vasta, kun näin kupin livenä”, Kia kertoo. Tämä kuppi löytyi Lahdesta kahdella kympillä. Jutun kuvat: Kia Peltonen.

Kirppisharrastukseni alkoi... lapsena mummoni jalanjäljissä. Jo silloin ostin kirppareilta sisustustavaroita, vaatteita ja jopa joululahjoja.

Etsin kirppiksiltä... astioita, etenkin kahvikuppeja, mutta myös vaatteita ja sisustustavaraa.

Joskus mukaan tarttuu myös... hutiostoksia, jotka kasautuvat nurkkiin. Olen innokas ostaja, mutta laiska myymään itselle tarpeettomia juttuja eteenpäin.

Olen hankkinut liian monta... kahvikuppia. Ne tuottavat minulle iloa, ja koska ne mahtuvat vielä kotiini, en ole huolissani.

Paras löytöni on... Arabian Kehäkukka-sarjan kahvikuppi, Nanny Stillin keltainen Grapponia-maljakko tai joku Arabian puhalluskuvioisista kahvikupeista. En osaa valita vain yhtä!

Harmittaa, että ostamatta jäi... patinoitunut sohvapöytä lahtelaiselta kirpputorilta. Se olisi sopinut täydellisesti yhteen vitriinin kanssa.

Viimeksi löysin... kuluneen valkoisen metallitarjottimen. Se ei ollut halvimmasta päästä, mutta viehätti minua paljon.

Paras kirppis on... Wanha Nestori Maskussa. Käyn usein Kouvolassa Centtilässä, koska se on lähempänä.

Tällä hetkellä etsin... Arabian Ahmet-kannulle kantta. Se on samanlainen kuin Gardenia-sarjan kansi. Harmi, että harvoin myydään pelkkiä kansia.

Jospa joskus löytäisin... harvinaisemman värisen Pop-puhalluskupin, ja vielä edullisesti!

”Näin jättikupin erään kirpparin somessa, varasin sen ja hain Lahdesta”, Kia kertoo. Kuppi maksoi 25 euroa ja sopii hyvin Kian kuppikokoelmaan.
Kia kertoo, että hänen kallein hankintansa on mäntyvitriini: ”Maalasin sen valkoiseksi ja vaihdoin vetimet.”
Kia osti pannunaluset noin kolmella eurolla kappale ja maalasi ne turkooseiksi.
Keltainen Grapponia-­maljakko pääsee käyttöön tulppaanikaudella.
Kommentoi »