Avotakka

Koe vihreä aivan uudella tavalla! 6 inspiroivaa ideaa talven kauneimpiin kimppuihin ja asetelmiin

Koe vihreä aivan uudella tavalla! 6 inspiroivaa ideaa talven kauneimpiin kimppuihin ja asetelmiin
Pelkillä vihreillä kasveilla toteutettu asetelma on upea, kun siinä on kosolti eri sävyjen vivahteita ja muotoja. Tuo kotiin tuoksuvia havuja ja eukalyptusta sekä eksoottisia oksia, jotka taipuvat koristeellisiin kimppuihin ja kransseihin.
Julkaistu: 17.12.2018

1. Monta on enemmän

Miksi tyytyä vain yhteen, kun erikokoisista kransseista saa upean kollaasin? Käytä erilaisia eukalyptuksia, mimosaa, ruskusta ja skimmiaa. Kaikkia ei tarvitse tehdä itse, vaan joukkoon voi sekoittaa sopivan ostetun kranssinkin. Ylin seppele 38 € ja lehtikoriste 20 €, Proloque.

2. Yksi väri, monta sävyä

Kun väri on yksi ja sama, irrottele vapaasti lehtien muodoilla, sävyillä ja kukinnoilla. Yhtenäisyys ja harmonia säilyvät silti. Mimosa, kenguruntassu, sininuppi, revonhäntä ja eukalyptus sopivat hienosti yhteen. Sohvapöytä 1 310 €, Artek. Vihreä vaasi 150 € ja messinkinen kastelukannu 200 €, Out of the Dark. Skultunan kynttilänjalka ja koriste ovat vanhoja aarteita. Kukat Järvenpään kukkatalo.

3. Metsän tuntua

Erilaiset bruniat ja piikkiputki tuovat luonnon havumaiset ja eksoottisetkin koristeet osaksi sisustusta. Maljakot: tumma 19,90 €, pieni pyöreä 12,90 € ja vihreä 16,90 €, Stockmann. Ruskea vaasi 60,25 € ja kirkas 46,75 €, Out of the Dark. Paperikennokoriste, Nordal.

4. Lumoudu muodoista

Pysähdy, katso ja ihastu! Kenguruntassun eri suuntiin kurottautuva kukinto ja sulkamainen mimosa täydentävät toistensa kauneutta. Omaa kukkakauppiasta kannattaa pyytää tilaamaan erikoisuuksiakin, jotka eivät välttämättä kuulu perusvalikoimaan.

5. Luota omaan silmään

Kokeile ja sommittele. Asetelmia on hauska tehdä erilaisiin astioihin. Japanilainen kenzan on kuin metallipiikkinen siili, johon kukat on helppo asettaa haluamaansa asentoon. Unikon siemenkodat ja kotilokukka ovat hauska pari asetelman yläosassa.

6. Kiepsauta ylösalaisin

Ajattele toisinpäin: kotilokukista ja unikon siemenkodista syntyy riippuvina hauska himmelimäinen asetelma, johon voi kasvien seuraksi laittaa muitakin koristeita.

Kommentoi »