Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä kodin lämmitykseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nibe
Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä kodin lämmitykseen
Ilmalämpöpumppu tunnetaan kodin ja kesämökin viilentäjänä kesähelteillä, mutta se on myös tehokas lisä kodin lämmitykseen talvikaudella. Ilmalämpöpumpun käyttöönoton myötä talon muuta lämmitysjärjestelmää tarvitaan vähemmän, mistä syntyy tuntuvia säästöjä lämmityskuluihin.
Julkaistu 8.9.2022

Energiansäästötalkoot ovat olleet tänä syksynä ajankohtaiset, ja kotitalouksia on muun muassa kehotettu laskemaan huonelämpötilaa asteella tai parilla. Samalla kun pattereita säädetään pienemmälle, pientaloasuja voi hakea säästöjä myös ottamalla käyttöön energiatehokkaan ilmalämpöpumpun.

Ilmalämpöpumppu on helppo tapa säästää tuntuvasti sähköä: laite ottaa energiansa ulkoilmasta ja siirtää lämmön sisäyksikön kautta sisäilmaan. Kun ilmalämpöpumpun tavoitelämpötilan säätää esimerkiksi 20 asteeseen, voi patterien lämpötilaa alentaa. Kovilla pakkasilla ilmalämpöpumpun teho alkaa laskea, mutta vasta noin 30 asteen pakkasilla ilmalämpöpumpun teho vastaa suoran sähkölämmityksen tehoa – ilmalämpöpumppu tuo siis säästöjä myös talvella.

Pattereita voi säätää pienemmälle kun ilmalämpöpumppu auttaa lämmityksessä.

Ilmalämpöpumppu sopii hyvin myös pienten erillisrakennusten kuten autotallin tai kesämökin peruslämmön ylläpitämiseen. Etähallinnan ansiosta mökin sisälämpötilaa on helppo seurata ja lämpötilaa voi kätevästi nostaa sovelluksen kautta esimerkiksi ennen talviloman viettoa.

Ilmalämpöpumppu on helppo pitää kunnossa

Ilmalämpöpumppu lämmittää, viilentää sekä puhdistaa sisäilmaa. Laite kannattaa huoltaa säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti. Lämmityskäytössä oleva ilmalämpöpumppu pysähtyy tasaisin välein automaattisesti, jolloin laite sulattaa ulkoyksikön. Sisäyksikkö lopettaa puhaltamisen sillä välin ja kun sulatus on tehty, laite jatkaa toimintaansa automaattisesti.

Ilmalämpöpumppu on helppo pitää kunnossa, kun sijoittaa sen suojaisaan paikkaan, jottei laitteen ulkoyksikön päälle tai ympärille pääse kertymään lehtiä tai lunta. Ulkoyksikköä ei kuitenkaan saa peittää tai kattaa, vaan sen tulee sijaita esimerkiksi talon ulkoseinustalla, jossa ilma pääsee virtaamaan vapaasti.

GENERAL-ilmalämpöpumppu on hiljainen ja laitetta on helppo käyttää kaukosäätimen avulla.

Sisäyksikkö puolestaan kannattaa sijoittaa mahdollisimman avaraan tilaan, josta lämpö ja kesällä viileä ilma leviää talon eri osiin. Jos rakennus on kovin sokkeloinen tai kerroksia on monta, on myös ilmalämpöpumppuja asennettava tällöin useampi. Hankinnassa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen, jotta laite on oikean tehoinen asennettavaan tilaan, toimii oikein ja on turvallinen käyttää.

General-ilmalämpöpumpuissa on viiden vuoden takuu. Ota yhteyttä myynti@nibe.fi, niin autamme lähimmän asennusliikkeen löytämisessä.

Kommentoi »