Ihastuitko sinäkin uunifetapastaan? Sitten rakastat myös näitä reseptejä!

Ihastuitko sinäkin uunifetapastaan? Sitten rakastat myös näitä reseptejä!
Liemessä-blogin Jenni Häyrinen käynnisti uunifetabuumin, jolle ei näy loppua. Valitsimme kuusi reseptiä, joita haluat kokeilla hittipastan jälkeen. Nappaa reseptit talteen!
Julkaistu: 29.3.2019

Eri puolella Suomea on viimeisen reilun kuukauden aikana kokattu ahkerasti uunifetapastaa, jonka kehitti Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen. Resepti levisi kulovalkean tavoin. Jos uunifetapasta on tehnyt sinuun vaikutuksen, suosittelemme kokeilemaan seuraavaksi näitä reseptejä.

Lue juttu uunifetapastan syntymisestä. Löydät jutusta myös reseptin!

Jenni Häyrisen kehittämään, helppoon pastaan paahdetaan uunissa täyteläinen kastike muun muassa fetasta ja tomaateista.

1. Nam, lisää fetaa uunissa!

Uunifetaperunat ovat herkullinen yhdistelmä kotoisia lohkoperunoita, uunissa paahdettua fetaa ja raikkaita tomaatteja. Kurkkaa fetaisan perunaherkun resepti!

2. Klassikko, tällä kertaa uunissa

Viikonloppuruokien aatelia oleva uunilohipasta valmistuu vaivatta ja hujauksessa! Kippaa lohi, fenkoli ja sipuli uunivuokaan, ja herkullinen lohipasta on valmis 20 minuutissa. Nappaa bloggaajamme Perinneruokaa Prkl resepti!

3. Ensimmäinen hittipasta (joka maistuu yhä!)

Ethän ole unohtanut vielä vuoden 2012 hittiä (onko siitä jo niin kauan aikaa!) eli avokadopastaa? Safkaa-kirjan supersuosittu pasta tyhjensi kauppojen juustohyllyiltä pecorinot. Rakastu avokadopastaan uudelleen!

4. Kevään väripilkku

Sitruspasta on pirteä kuin kevään ensimmäinen auringonsäde. Pasta yhdistää lautasellesi sitruunan ja limen raikkauden sekä cashew-pähkinöiden ja mozzarellan täyteläisyyden. Testaa arjen nopeaa sitruspastaa!

5. Ylellinen arkiruoka

Pasta al pomodoro on se pikkuisen parempi tomaattipasta! Arkiruoka tuntuu yleelliseltä, kun teet tomaattipastan vaihteeksi kirsikkatomaateista. Lisää oliiveja, kapriksia ja ripaus chiliä. Ota tomaattipastan ohje talteen!

6. Paahdettua herkkua

Vai tekisikö mieli sittenkin jotain muuta kuin pastaa? Kokeile paprika-tomaattisalaattia. Tämän salaatin juju ovat paahdetut paprikat. Testaa paprika-tomaattisalaattia ja ihastu!

Kommentoi »