Liian hyvä kaalilaatikko & 15 muuta syksyisen ihanaa kaaliruokaohjetta

Liian hyvä kaalilaatikko & 15 muuta syksyisen ihanaa kaaliruokaohjetta
Rakastatko kaaliruokia? Niin mekin. Siksi kokosimme parhaat ja rakastetuimmat kaalireseptimme yhteen juttuun. Kokeile seuraavaksi vaikkapa kaalipyöryköitä, punakaalipiirakkaa tai kaali-makaronilaatikkoa, joka yhdistää kaksi ruokasuosikkia.
Julkaistu: 13.10.2020

1. Liian hyvä kaalilaatikko

"Tuli liian hyvää" ja "Ihanan makuinen, kuin lapsuuden kaalilootat", kommentoivat lukijamme tätä supersuosittua kaalilaatikkoamme. Nappaa kaalilaatikon rakastettu ohje täältä. Jos aikaa on hippusen vähemmän, kokeile tätä oikaistua peltikaalilaatikon ohjetta tai valmista pikainen kaalilaatikko pannulla.

2. Paista kaalit vokkimaisesti pannulla

Jos tykkäät perinteisestä kaalilaatikosta, tykkäät myös tästä pikaversiosta! Vokkimainen punakaalilaatikko paistuu pannulla ja maistuu koko perheelle.

3. Perinteistäkin perinteisemmät kaalikääryleet

"Paras kaalikääryleohje ikinä" ja "Juuri sellaiset perinteiset kaalikääryleet. Hyvä ohje", kommentoivat lukijamme näitä perinteisiä kaalikääryleitämme. Ota perinteisten kaalikääryleiden ohje talteen täältä. Jos haluat nopeamman version, kokeile näitä oikaistuja ja muffinipellillä valmistuvia kaalikääryleitä.

4. Täytä kaalikääryleet risotolla

Risotolla täytetyt kääryleet kypsyvät herkullisen pehmeiksi kermaisessa liemessä. Tämä on syksyn ihanin herkku! Risotto-kaalikääryleiden ohjeen löydät täältä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta nämä inspiroivat keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU

5. Pyöräytä kaalit rullalle

Kaalikääryleiden ihana maku, mutta uusi helpompi tapa tehdä. Rullaa jauhelihatäyte kaalinlehtien väliin kääretortun tapaan. Tämä mehevä rulla vie kielen mennessään! Kaalikääretortun ohjeen saat täältä. Myös uunissa valmistuvat helpot kaalipyörykät ovat kokeilemisen arvoisia. Kaalipyöryköiden ohje löytyy täältä.

6. Yhdistä kaksi klassikkoa

Jos et millään saa päätettyä, tekisitkö tänään kaali- vai makaronilaatikkoa, tee kompromissi: kokeile kaali-makaronilaatikkoa. Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa. Kaali-makaronilaatikon ohjeen saat täältä.

7. Kaalikeitto uudella tavalla

Tämän herkullisen kaalikeiton juju on bataatti sekä kattilaan lorautettava teriyakikastike. On aika ihastua kaalikeittoon uudelleen! Bataattisen kaalikeiton ohjeen saat täältä. Jos kaipaat perinteisempää versiota, kaalikeiton ohjeen löydät täältä.

8. Naapurimaan kaikuja

Kokeile myös venäläishenkistä broileri-kaalikeittoa. Viimeistele keitto smetanalla, joka antaa samettisen pehmeyden keittoon. Broileri-kaalikeiton ohjeen saat täältä. Jos kaipaat perinteistä borssikeittoa, saat herkullisen borssikeiton ohjeen täältä.

9. Punasteleva piirakka

Taikinakuoren sisuksista paljastuva punakaalitäyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua. Kurkista ihanan (ja täysin vegaanisen) punakaalipiirakan ohje täältä. Vai kaipaatko perinteisempää reseptiä? Keräkaalista valmistuvan halloumi-kaalipiirakan ohjeen löydät sen sijaan täältä.

Kaaliruokien kaveriksi pulmupuolukoita? Nostalgisen lisukkeen salaisuus piilee palasokerissa – tämä ohje kannattaa testata! Pulmupuolukoiden ohjeen saa täältä.

Kommentoi »