Avotakka

Ihanan rumaa! Kitch-tyyliset esineet villitsevät sisustajia, sillä kotiin halutaan nyt särmää


Kitch-tyyliset eläinhahmot ja möhkälemäiset vaasit ovat suurta huutoa sisustuksessa. Esimerkiksi Per B. Sundbergin Ikealle suunnittelema rumankaunis Föremål-erikoismallisto myytiin Ruotsissa hetkessä loppuun. Kauneus on katsojan silmässä, vai mitä?
Kuvat valmistajat ja maahantuojat

Päästä nousee kasvi

Pantterin pään muotoinen vaasi palmunlehtineen sopii diivan kylppäriin. Tässä asetelmassa on ripaus art deco -tyyliä.

Ylväs vaasi 30 €, H&M.

Oho, mikä pysti!

Möhkälemäisen vaasin kupeessa patsastelee leijona. Per B.Sundbergin suunnittelema keraaminen vaasi kannattaa nostaa jalustalle, sillä se on tyrmäävän upea.

Föremål-sarjan vaasi tulee myyntiin 6.10. Ikeassa.

Kultainen apina

Tässä kynttilänjalassa on kurveja, eksotiikkaa ja suosittu eläinhahmo apina. Messingin väri antaa esineelle arvokkuutta ja sopii hyvin pariksi vihreälle kynttilälle.

Palmtree-kynttilänjalka on alumiinia 32,95 €, Ellos.

Keittoa kaalinlehdeltä

Kaalinlehtien inspiroimat muhkuraiset kulhot, lautaset ja kannut ovat monille tuttuja tuliaisia Portugalista. Ne haastavat kattauksen tekijää mettimään, mitkä ruoka-annokset näyttävät houkuttelevilta suonikkailta astioilta.

Bordallo Pinheiron kaalilautanen 9 €, Arket.

Palmun alla

Kun pimeys alkaa hiipiä ikkunoiden taakse, lomafiilistä voi tavoitella sisustuksen avulla. Palmupuu johdattaa ajatukset Havaijille. Puun muoto sopii erinomaisesti pöytävalaisimeksi, ja särmikkäät lehdet ovat kuin luotu varjostimeksi.

HK Livingin messingistä valmistettu Palm Tree -pöytävalaisin (kork. 68 cm) 399 €, Winkel Shop.

Kalajuttuja

Tässäpä on jokaisen kalamiehen sisustuselementti. Se on elementissään ruokapöydällä muistuttamassa onnistuneista kalareissuista.

Jan Axel Jönssonin suunnittelema kalaveistos kuuluu vintagesarjaan, valmistaja Röinge keramik, 74,95 €, Ellos.

Puudelit tanassa

Marssivat puudelikyntteliköt ovat lyömätön pari asetelmassa, jonka kruunaa puoliksi syöty makkaravoileipä. Ei muuten uskoisi, että Per B. Sundbergin suunnittelemat koirulit on valmistettu keramiikasta!

Ikean Föremål-erikoismallisto tulee myyntiin 6.10.
Julkaistu: 20.9.2018