Ihana kesäkoti Hangossa
Sisustus
Ihana kesäkoti Hangossa
Sisustustoimittaja Jonna Kivilahti muutti perheineen kesäksi suosikkikaupunkiinsa, aurinkoiseen Hankoon.
25.9.2013
 |
Kotivinkki

Hanko on suosikkikaupunkini. Olemme viettäneet täällä perheeni kanssa jo kuusi kesää. Lomamme on usein ajoittunut heinäkuulle, joten olemme vuokranneet majoituksen kesän kalleimpina viikkoina. Talvella päätin, että nyt haluan olla Hangossa enemmän kuin ennen. Levitin sanaa Facebookissa, ja sattumalta meille järjestyi vuokralle entuudestaan tuttu, ihana asunto.

Olemme Hangossa koko kesän ja teemme töitä täältä käsin. Rakastan kaupungin verkkaista, merellistä tunnelmaa. Kotikaupunki kutsuu vasta, kun lasten koulut alkavat. Suunnittelen, että vietämme hiljentyneessä kaupungissa myös syksyn ja talven viikonloput.

Kesäkotimme on 1800-luvulla rakennetussa talossa, aivan Hangon sydämessä, kävelykadun ja uimarantojen vieressä. Talo kunnostettiin kuusi vuotta sitten. Urakan hoiti Jan-Erik Chydenius.

Asuntomme remontoitiin vanhaa kunnioit­taen. Meillä on alkuperäiset lankkulattiat ja vanha kakluuni. Sisustussuunnittelija Sari Vannas suunnitteli sisustuksen ja valitsi pinta­­­mate­riaalit. Meidän tehtäväksemme jäi vuokra-asunnon maustaminen omilla tekstiileillä ja astioilla.

Makuuhuoneen hennon beiget seinät ja mustavalkoinen petaus sopivat hienosti yhteen. Tine K Homen päiväpeite ja Ikean kehyksissä olevat Hagedornhagenin julisteet ovat Nougatista. Raitatyynyt sekä Beach Housen jerseylakanat Mrs Jones Lifestyle Shopista. Hauska roikkavalaisin Johtoi.fi.-kaupasta

Makuuhuoneesta pääsee pihalle. Raitamatto Cafe Latte Spirit ja päiväpeite Tine K Home Nougat.

Kesäkodissamme on kaksi makuuhuonetta ja iso huone, jossa on avokeittiö, ruokailutila ja olohuone. Vintillä on lisäksi 40 neliön kesähuone, jonka lapset ovat valloittaneet. Päivällä siellä on kuuma, öisin miellyttävän viileä. Vintillä asumiseen liittyy myös pieni seikkailun maku, sillä sinne kuljetaan katosta laskeutuvia tikkaita pitkin. Hankimme lasten valtakuntaan muutaman lisälampun ja runsaasti tyynyjä löhöilyfutonille. Jokaisella lapsella on oma heteka-sänky.

Elämme kesäkodin arkea pääosin ulkona. Sisällä käymme vain syömässä ja nukkumassa. Päivät kuluvat pyörän selässä, rannalla, leikkipuistoissa tai tenniskentillä. Kaupungissa on loistava kirjasto, jonka valikoimaa hyödynnämme sadepäivinä.

Perustin kesän kynnyksellä nettikaupan, joka kasvoi Mrs Jones -blogini kylkeen. Kaupan varasto muuttaa kanssamme Hankoon. Lomaillessakin minulla riittää siis pientä puuhaa, ja aion pitää muutaman pop up -shopin Hangossa.

Kesäkodin pakollisiin puuhiin kuuluu käynti keskiviikkotorilla, josta olen aina tehnyt upeita kirpputorilöytöjä.

Valoisa olohuone ja avokeittiö ovat yhtä tilaa. Pöydän ympärillä on kaupunkikodista tuodut, perityt Bertoian tuolit ja muutama Eamesien tuoli­klassikko. Upea kakluuni on käytössä lähes päivittäin. Matto ja sohvan torkkupeite ovat Tiirinkosken Tehtaalta. Spiran harlekiinikangas DomDomista. Seinän työt ovat hankolaisen valokuvaajan Tomi Parkkosen. 

Sisustussuunnittelija Sari Vannas tilasi paikalliselta taiteilijalta Heikki Kukkoselta lastenhuoneen seinään maalauksen. Pilvitaivas hellii nukkujaa. Nuorimmaisen huoneen päiväpeite Tine K Home, Ricen lelulaatikko Pompoti ja Mailegin lelut Peikko ja Prinsessa. Raidallinen matto on Tine K Homen mallistoa ja ostettu Tiirinkosken Tehtaalta.

Jonnan vinkit Hankoon

1. Vuokraa pyörä ja mene eväsretkelle vaikkapa Gunnarstrandin rantaan. Tuoretta kalaa saat Kalasataman puolelta Ekströmin kalapuodista.

2. Hangon Casinolla kannattaa käydä Surffibaarissa ja syömässä Hanko Sushia.

3. Pastan ystävän ehdoton piipahduspaikka on Hangon Makaronitehdas. Sieltä saat ihanien pastojen lisäksi ostaa mukaan oliiviöljyä ja tuoretta leipää.

4. Käy kirjastossa. Saat oman kirjasto­kortin ilahduttamaan lomaa.

Teksti: Jonna Kivilahti

Kuvat: Krista Keltanen

Kotivinkki 13/2013.

Kommentoi »