Idut - vihreää voimaa
Idut sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Popsi iduista elinvoimaa ja vireyttä. Idättäminen on helppoa, sillä voit kasvattaa ituja omassa astiakaapissa.
Teksti
Julkaistu 28.3.2013
Näin idättäminen onnistuu
- Tutuimpia idätettäviä ovat mungpavun ja sinimailasen (alfaalfan) pavut ja siemenet. Idättämiseen käyvät myös esimerkiksi kuoritut auringonkukan ja sarviapilan siemenet ja vihreät linssit.
- Liota idätettäviä siemeniä lajista ja koosta riippuen 4–8 tuntia runsaassa vedessä.
- Huuhtele kourallinen idätettäviä siemeniä tai papuja ja laita ne märkinä lasipurkkiin. Sido purkin suuhun verkkomainen kangas. Laita purkki vaikka astiankuivauskaappiin alassuin noin 45 asteen kulmaan. Näin liika vesi pääsee valumaan purkista ja ilma kiertää. Huuhtele siemeniä kerran päivässä ja kaada vesi pois.
- Idut ovat valmiita syötäviksi noin 3–5 päivän kuluttua, kun ne ovat 1–5 sentin mittaisia. Laita idut vielä pariksi tunniksi kirkkaaseen päivänvaloon, jotta ne saavat lehtivihreää.
- Säilytä tuoreet idut suojattuina mahdollisimman viileässä, mieluiten +2 - +5 asteessa
- Siemen- ja papupusseissa on lajikohtaisia kasvatusohjeita.
Teksti Jatta Heinlahti kuva Kristiina Hemminki
Kotivinkki 5/2011
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU