Hyötytarha kierrätysmateriaaleista
Piha ja puutarha
Hyötytarha kierrätysmateriaaleista
Rakenna keittiönoven viereen kierrätysmateriaaleista vihannes- ja yrttitarha. Sieltä on kätevä hakea tuoretta satoa vaikka kesken kokkailujen.
25.6.2014
 |
Unelmien Talo&Koti

1. Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia viljelyastioita. Timjamin ja persiljan kaltaisten pienijuuristen yrttien kasvattaminen onnistuu vaikka kattilassa tai kahvipannussa. Sinkkiämpärissä on tarpeeksi multatilaa tomaatin tai chilin taimelle.

2. Vuoraa kierrätysmateriaalinen viljelyastia muovilla, ettei siitä liukene vaarallisia aineita multaan ja sitä kautta syötäviin kasveihin. Autonrengas tai painekyllästetty puu ei saa olla suorassa kosketuksessa multaan.

3. Kerää nurmikon leikkuujäte talteen ja levitä se tuoreeltaan keittiötarhaan mullan pinnalle 5–10 sentin katteeksi. Se lannoittaa ja vähentää kastelutarvetta. Voit lisätä katetta pitkin kesää edellisen kerroksen huvettua.

4. Hyödynnä pensaiden ja puiden leikkuujäte hernekeppeinä ja köynnöstukina.

5. Nosta keväällä viljelylaatikoiden päälle vanha ikkuna. Lämpöpyydyksen avulla multa lämpenee nopeasti kylvökuntoon ja sadonkorjuu aikaistuu.

Lämpöä rakastava basilika viihtyy kahvallisissa mittakannuissa, joita on kätevä siirrellä paisteeseen. Pelasta arat yrtit sateiden tai viileiden säiden ajaksi keittiön ikkunalle.
Kommentoi »