Hyggeily on tämän hetken lempein sisustustrendi – näin teet olohuoneestasi ihanan stressinpoistajan

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Isku
Hyggeily on tämän hetken lempein sisustustrendi – näin teet olohuoneestasi ihanan stressinpoistajan
Vuoden pimeimpään aikaan suurinta luksusta on koti-ilta villasukat jalassa. Talven ihanin olohuone syntyy lempeistä elementeistä: sametista, pastelliväreistä ja tunnelmavalaistuksesta. Lue tästä sisustussuunnittelija Milla Alftanin trendivinkit ja katso kauden kivoimmat tuotteet!

Hyggeilystä eli kotoilusta tuli megatrendi pari vuotta sitten, eikä innostus ole laantunut. Hyggeilyn alkuperä on Tanskassa, mutta nykyisin puhutaan myös ruotsalaisittain myysaamisesta, joka tulee mukavaa tai kotoisaa tarkoittavasta sanasta mysig.

Suomen talvi ja hygge sopivat yhteen kuin pulla ja kaneli. Sääolosuhteet nimittäin vaikuttavat siihen, millainen olohuone on toimiva. Torkkupeitto sohvalla ei ole vain koriste vaan sitä myös käytetään. Samoin paksut verhot sopivat talviseen tunnelmaan, mutta ne myös eristävät lämpöä ohuita paremmin. Samalla kun luot sisustuksella tunnelmaa, teet huoneesta käytännöllisemmän.

Musta, valkoinen ja harmaa ovat pitkään hallinneet sisustusta, mutta nyt suositaan värejä. Valitse rohkeasti tummempia sävyjä.

– Trendikästä tällä hetkellä on pehmeys. Aika pitkään vallalla oli mustavalkoinen ja harmaa sisustus, joka jää helposti kylmäksi. Nyt suositaan värejä. Voimakkaat ja tummat värit tuovat pehmeyttä ja kodikkuutta, sanoo sisustussuunnittelija Milla Alftan.

Kiinnitä huomiota väreihin ja valaistukseen

Ihmiset kokevat värit hyvin eri tavoin. Jollekin värikästä on hieman vihreään vivahtava harmaa, kun toiselle väri voi olla esimerkiksi roosa. Voimakkaiden värien lisäksi pastellinsävyt ovat nyt trendikkäitä. Väriä voi tuoda kotiin esimerkiksi torkkupeiton tai tyynyjen avulla. Kodikasta tunnelmaa lisää, jos seinissä on joku muu sävy kuin valkoinen.

Pehmeiden pintojen yhteyteen sopivat ylelliset metalliesineet. Juuri nyt trendikkäimpiä ovat lämpimät metallit. Olohuoneessa ne voivat näkyä koriste-esineissä tai valaisimissa.

Kaamosaikaan valaistuksen merkitys korostuu. Moni lähtee töihin ennen auringonnousua ja palaa kotiin vasta pimeällä, joten valoisan aikaan ei välttämättä tule vietettyä aikaa kotona. Erityyppisten valaisimien lisäksi olohuoneeseen sopii erinomaisesti kynttilöiden ja erilaisten lyhtyjen avulla luotu tunnelma.

Suosi pehmeitä materiaaleja

Materiaaleista sametti on tällä hetkellä suosittu materiaali. Sohvan ja nojatuolien verhoilukankaisiin kannattaa panostaa, koska ne ovat kovassa käytössä ja sohva on yleensä kodin paraatipaikalla. Näihin huonekaluihin ollaan jatkuvasti kosketuksessa, joten ei ole ihan sama, miltä materiaali tuntuu.

– Miellyttävä verhoilukangas välittää hyvää fiilistä koko kehoon. Samoin vaikuttaa lattiapinta: Jos me kävelemme tai seisomme laattalattialla, jonka alla ei ole lattialämmitystä, se vaikuttaa meihin. Keho aistii, mistä kylmyys tulee. Lattialämmitys tai pehmeä matto taas tuo miellyttävää tunnetta olemiseen, Alftan kertoo.

Hyggeilyä suosivat materiaalit ja värit näkyvät nyt Iskun kalusteissa. Sohvissa nähdään samettia, väreissä pastellia ja valaisimissa epäsuoraa tunnelmavaloa tuovia malleja.

Pastellivärit näkyvät nyt paitsi pinnoissa, myös kalusteissa. Talven keskellä pastellit tuovat myös valoa ja häivähdyksen tulevasta keväästä.

Osta tästä kauden kivoimmat tuotteet olohuoneeseen!

Basso-nojatuoli on skandinaavisen kevyt. Rahi täydentää leppoisan kokonaisuuden. Hinta 1390 e, tilaa tästä!
HT Collectionin uutuus on Air-sohva, jossa tyynyjen istuinsyvyys ja pehmeys suorastaan vaatii lepäämään. Hinta 2849 e, tilaa tästä!
VM Carpetin Hattara-matto tuo pehmeyttä ja lämpöä varpaiden alle. Hinta 381 e, tilaa tästä!
Tumma ja tyylikäs Flow-tuoli on tehty lekotteluun, Syncro-backup-järjestelmä takaa mukavan asennon. Hinta alkaen 1519 e, tilaa tästä!
Hätkähdyttävän Black Rose -pöytävalaisimen varjostin on silkkiä ja jalka kromin ja savulasin yhdistelmä. Valaisin-Grönlundin pöytävalaismen hinta on 147 euroa, tilaa tästä!
Valaisin-Grönlundin Fountain-kattoplafondi tuo tilaan hillittyä arvokkuutta. Materiaali kromia ja hopeaa. Hinta 498 e, tilaa tästä!

Jatka valitsemaasi tyyliä myös pienissä yksityiskohdissa. Annon Aatos-lasimaljakko on suupuhallettua lasia ja viimeistelty käsityönä. Hinta 19,95 e, tilaa tästä!
Lämpöisen hyggeilyhetken viimeistelee pehmeä Annon Puuhka-lampaantalja. Hinta 99,95 e, tilaa tästä!
Pohjanmaan Kalusteen Chic-avokulmasohvalle sopii koko perhe yhtäaikaa. Hinta 2395 e, tilaa tästä!
Jos pidät näyttävistä, pienistä efekteistä, valitse olohuoneeseesi briljanttihiottu kristallivalaisin, jossa on kupari runko. Valaisin-Grönlundin Copenhagen-valaisin ei jätä ketään kylmäksi. Hinta 1185 e, tilaa tästä!
Julkaistu: 29.11.2018
1 kommentti