Hyvin pyyhkii! Nämä huussit tuovat hymyn huulille – katso 9 kiinnostavaa toteutusta
Nätit huussit
Hyvin pyyhkii! Nämä huussit tuovat hymyn huulille – katso 9 kiinnostavaa toteutusta
Värikäs kukkatapetti, lautashylly aarteille ja röllimäinen maja – huussista voi tehdä ihan sen näköisen kuin haluaa! Näissä näteiksi laitetuissa huusseissa on ilo pistäytyä.
Julkaistu 12.7.2023
Meidän Mökki

1. Mustavalkoista

Viihtyisä wc-tila rakennettiin uuden aitan toiseen päähän. Harmaaksi maalattu lattia ja valkoiset seinät toistavat myös mökkiin valittua värimaailmaa.

2. Kukkaniitty

Boråstapeterin värikäs Herbarium-tapetti sopii ahvenanmaalaisen kesäpaikan huussiin loistavasti. Sisätiloissa on käytetty myös sinistä väriä, jonka uskotaan karkottavan kärpäsiä. Ulkopuolelta rakennukset on maalattu harmaiksi, jotta ne toistavat rantakivien väriä. Merenrannalla mökkeilevä pariskunta viihtyy 1990-luvulla rakennetussa vapaa-ajankodissaan ympäri vuoden.

3. Hyvä hämäys

Turun saaristossa sijaitsevan pikkulan tunnelma on perinteinen, mutta huussi on rakennettu 2000-luvulla. Emaliset vesikannut ja pesuvati sekä räsymatto luovat vessasta vanhanaikaisen oloisen. Raikkautta lisäävät vaaleat sävyt.

4. Uuteen käyttöön

Repsahtanut huussi uusittiin yhdessä viikonlopussa nurkista löytyneillä maaleilla ja esineillä. Lautalattia maalattiin mustaksi ja valkoiset seinät syntyivät Uulan hengittävällä petrooliöljymaalilla. Vanha koukku tuotiin pihasaunasta, tynnyri on pelastettu mummolasta. Uutena hankittiin vain kompostoiva säiliö.

5. Ruususen uneen

Turun saaristossa sijaitsevan kesäpaikan kaikki rakennukset on nimetty kukkien mukaan. Huussi kastettiin Ruusuksi, mikä näkyy sen sisustuksessa. Itse nikkaroituun lautashyllyyn on koottu lähinnä kirpputoreilta löytyneitä, ruusukuvioisia lautasia. Rakennuksen vieressäkin kasvaa ruusuja.

6. Kierrätettyä

Lohjalla sijaitsevan kesäparatiisin omistaja rakensi itselleen ulkohuussin pääosin kierrätysmateriaaleista. Laudat oli tehty tervalepästä, joka oli kaadettu 1970-luvulla rakennustarkoituksiin. Huussin pohjarakenteet soviteltiin kuusen suojaan ja ison kiven lomaan. Ikkunat ja oviaukko on viimeistelty elävän muotoisilla puulistoilla.

7. Keksijäainesta

Höytiäisen rannalla Kontiolahdella sijaitsevan varasto-huussin ulkopuolelle tehtiin kätevä pesupaikka. Vesisäiliön alla poltetaan kynttilöitä, jotta vesi pysyy lämpimänä. Käsienpesualtaan ansiosta vesi ei roisku jaloille. Yläpuolelle ripustettiin ylösalaisin ämpäri, jonka sisällä on pidike käsipyyhkeelle. Näin pyyhe pysyy kuivana myös sateella.

8. Yllätys oven takana

Veneen muotoinen vessa sopii länsirannikon Pyhärantaan. Tarkoitus oli tehdä runko vanhasta veneestä, mutta kun tarpeeksi suurta ei löytynyt, taitava mökkiläinen rakensi rungon jätemuovisuikaleista. Sähkövessassa on sähkövalot.

9. Menninkäisen maja

Kuusamoon rakennetun mökin ylijäämähirsistä syntyi timpurin taidokkaissa käsissä persoonallinen huussi, johon mökin omistaja teki vielä hienon turvekaton. Katolla on kasvanut mustikoita ja puolukoita.

4 kommenttia