Hurmaavia puutarhoja, kasvun riemua ja onnistuneita projekteja! Nämä olivat suosituimmat pihajuttumme vuonna 2017
Piha ja puutarha
Hurmaavia puutarhoja, kasvun riemua ja onnistuneita projekteja! Nämä olivat suosituimmat pihajuttumme vuonna 2017
Kesän kukoistus saa sydämen pomppimaan riemusta myös talven keskellä! Valmistaudu puutarhakauteen ja tulevaan kevääseen vuoden 2017 suosituimpien pihajuttujemme parissa.
29.12.2017
 |
Meillä kotona

5. Tekstiilitaiteilija raivasi villiintyneen pihan – "Kuulin, että puutarha oli joskus ollut lumoavan kaunis"

Tekstiilitaiteilija Milvi Pesarilla on kokemusta villiintyneiden pihojen raivaamisesta. Hänen muuttaessaan uuteen kotiinsa vuosituhannen alussa, nykyistä puutarhaa peitti tiheä heinikko. Siistimisprojektissa on edetty pala palalta, kuitenkin liikaa suunnitelmallisuutta vältellen: "Olen aloittanut yhdestä kohdasta ja tehnyt sen valmiiksi. Sitten silmä on sanonut, että tuohon pitää seuraavaksi tehdä kukkapenkki. Haluan, että puutarhassani vallitsee huoleton tunnelma." Kurkista puutarhaan!

4. Siskon puutarhassa: "Joskus pyörä jää portin kupeeseen, kun säntään ihailemaan tikankontin alkuja"

Helsinkiläisen rintamamiestalon pihassa iloitaan erityisesti keväisistä kasvun ihmeistä! Siskon puutarha pursuaa ihastuttavia ja erikoisiakin lajeja, ja pihalta löytyy myös kesähuone ja puun alle perustettu varjotarha. "Tällä hetkellä minua kiinnostavat eniten metsäpuutarhaan sopivat lajit. Viime vuosina olen etsinyt tikankontteja ja kärsäkalloja. Pidän myös silmäni aina auki erilaisten jouluruusujen varalta", Sisko kertoo. Kurkista puutarhaan!

3. Torsti toipui työuupumuksesta puutarhan avulla

Japanilaistyylinen puutarha auttoi Torstia löytämään elämänilonsa uudelleen työuupumuksen jälkeen: "Olin uupunut työstäni ja masentunut. Mikään ei huvittanut, ja elämänhaluni oli tipotiessään. Pikkuhiljaa pihastamme tuli minulle terapiapuutarha – paikka, joka lopulta paransi minut." Kurkista puutarhaan!

2. Sadun piha täyttyy betonikoristeista – "Kun päähän välähtää idea, pyydän miestäni tuomaan betonisäkin töistä tullessaan"

Imatralla asuva Satu on päästänyt puutarhansa suunnittelussa mielikuvituksensa valloilleen! Pihalta löytyy kasvien lisäksi toinen toistaan kauniimpia betonikoristeita, jotka ovat Sadun itsensä käsialaa: "Joskus mieheni pitää vähän toppuutella minua, kun olen niin kova innostumaan. Jari kertoo tietävänsä, että minulla on taas joku uusi projekti on käynnissä, kun hilppasen häntä vastaan autolle työpäivän jälkeen." Kurkista puutarhaan!

1. Syreenien siimeksestä kantautuu kanojen kotkotus! Ellen Jokikunnas toteutti puutarhaunelmansa

Vanhan juna-aseman piha oli pelkkää joutomaata, kunnes Ellen päätti tarttua toimeen ja toteuttaa unelmansa syötävän hyvästä ja kauniista puutarhasta. Pihaprojektinsa onnistumiseen hän on enemmän kuin tyytyväinen: nyt syreenien reunustamalta pihalta löytyy hyötytarha ja oleskelualue. Voipa puutarhassa kuulla kanalan asukkaiden kotkotuksenkin. Kurkista puutarhaan!

Lue lisää:

Kommentoi »