Huputettu sängynpääty
Tee itse
Huputettu sängynpääty
Kahdesta kangaskerroksesta ja vanusta valmistuu sängynpäädyn huppu hetkessä. Kangas on helppo vaihtaa vaikka vuodenajan mukaan!
22.3.2010
 |
Kotivinkki

Tarvikkeet: * päädyllinen sänky * kangasta. Tarvitset sitä hupun päällisosaan ja samankokoisen palan edullista kangasta alaosaan vuoriksi. Tarkista, että kankaat pestään samassa lämpötilassa. * vanua. Kuvan hupussa on kaksinkertainen kerros. * mittanauha, viivoitin ja kynä kaavan leikkuuviivojen piirtämiseen * ompelukoneen ja -lankaa * suuria neppareita. Kuvan matalassa sängynpäädyssä 6 paria. *silmäneulan

Tee näin: 1. Mittaa sängynpäädyn ympärys (vaakasuora mitta), jaa luku kahdella ja lisää siihen 15 cm. Tämä on kappaleen leveys. Mittaa päädyn korkeus ja kerro luku kahdella, lisää lukuun päädyn paksuus ja 5 cm. Tämä on kappaleen pituus. 2. Kutista kankaat ennen leikkuuta pesemällä. 3. Leikkaa päällis- ja alaosan kangas sekä kaksinkertainen vanulevy samankokoisiksi. 4. Aseta kaksinkertainen vanu päällisosan kankaan nurjalle puolelle. Ompele kerrokset yhteen sentin saumanvaralla. 5. Aseta päällis- ja alaosan kankaiden oikeat puolet vastakkain. Ompele ne yhteen kolmelta sivulta 1,5 cm:n saumanvaralla. Takaosan alareuna jää kääntöaukoksi. 6. Käännä työ oikein päin ja silitä saumat auki. 7. Ompele alaosan avonainen sauma kiinni päällispuolelta tikkaamalla. 8. Sovita huppua päätyyn ja merkkaa nepparien paikat. 9. Ompele nepparit noin 15 cm:n välimatkoin.

Kuva Kristiina Hemminki  

Kommentoi »