Kotivinkki

Huippukokkien arkiruoat – rakastu Henri Alénin hääkeittoon, hullaannu Jouni Toivasen broileripyöryköihin!

Huippukokkien arkiruoat – rakastu Henri Alénin hääkeittoon, hullaannu Jouni Toivasen broileripyöryköihin!
Viisi huippukokkia paljasti arkisen ruokabravuurinsa. Mikä resepteistä säväyttää sinua eniten?
Julkaistu 2.2.2023

1. Teemu Laurellin uunimakkara

Teemu Laurell valmistaa rakastetun retroruoan uudella twistillä. Uunimakkara maistuu nyt purjo-sinappitäytteellä. ”Tätä on valmistettu useita kertoja ravintolani keittiössä henkilökunnan ruoaksi, ja se kerää aina kehuja”, Laurell kertoo. Ota Laurellin uunimakkararesepti talteen täältä.

Teemu Laurellin uunimakkarassa on vain viisi raaka-ainetta mutta makua sitäkin enemmän!

2. Henri Alénin italialainen hääkeitto

Moni lukijamme on jo ihastunut Henri Alénin arkisuosikkiin, italialaiseen hääkeittoon eli minestra maritataan. "Raaka-aineet todellakin sopusuhdassa toisiinsa, alkuperäinen nimi osuu nappiin, ja tämä kelpasi nirsollekin syöjälle!" lukijamme kehuu.

Ruoan nimi kertoo siitä, että reseptin ainekset ovat hienosti naimisissa keskenään. "Kotona kokkaan eniten italialaistyylistä ruokaa, sillä siitä pitävät perheessäni kaikki. Oma versioni tästä keitosta perustuu helppoihin ja huokeisiin marketin raaka-aineisiin, kouralliseen parmesaania ja ripaukseen rakkautta", Alén kertoo. Italialaisen hääkeiton ohjeen saat täältä.

Henri Alénin bravuurikeitossa on runsaasti kasviksia.

3. Pipsa Hurmerinnan mehevä pikalohi

Pipsa Hurmerinnan höyrytetty lohi pinaattipedillä valmistuu sutjakkaasti. Jätä lohifilee suosiolla sisältä hiukan punertavaksi, niin siitä tulee on mahdollisimman mehevää. "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa. Höyryttäminen on nopea ja kärytön tapa valmistaa kalaa. Kun pyydät kalakauppiasta poistamaan nahan, ruoka valmistuu vieläkin nopeammin." Löydät Pipsan pikalohen ohjeen täältä.

Pipsa Hurmerinnan pikalohen lisukkeeksi voi valita yrttejä oman maun mukaan.

4. Jouni Toivasen kookos-kanapullat

Jouni Toivanen kokkaa arjessa meheviä, thaimausteisia broileripullia. ”Broilerinjauhelihaa en ollut paljon aikaisemmin käyttänyt. Ensimmäisen kerran kanapullia kokeiltuani söin ne itse melkein kaikki. Sittemmin muutkin kotona ovat saaneet nauttia niitä”, Toivanen kertoo. Ota Jouni Toivasen kookos-kanapullien ohje talteen täältä.

Jouni Toivanen tarjoilee kookos-kanapullat nuudelien tai riisin kanssa.

5. Jaana Reenin sienirisotto

Jaana Reenin sienirisotto ja fenkoli-omenasalaatti tekevät arjesta juhlaa. Kokeile vaikka perjantaipäivällisellä! "Tykkään kokeilla kotona kaikkia uusia ideoita, ja avomieheni toimii koekaniinina, useimmiten tyytyväisenä. Risotto on yksi arkibravuureistani sen helppouden takia. Se on myös mainio lisuke riistalle", Jaana sanoo. Jaanan sienirisoton ja fenkoli-omenasalaatin ohje löytyy täältä.

Fenkoli-omenasalaatti tuo raikkaan lisän Jaana Reenin sienirisottoon.
Kommentoi »