Huippukokin upea ullakkoasunto – täällä asuu Hans Välimäki
Sisustus
Huippukokin upea ullakkoasunto – täällä asuu Hans Välimäki
Huippukokki Hans Välimäen ja hänen perheensä koti on tyylillä remontoitu ullakkohuoneisto. Sen keskipiste on tietenkin hyvin varusteltu keittiö.
Julkaistu 14.2.2017
Avotakka
Huippukokki Hans Välimäki ja hänen puolisonsa, Välimäen perheyrityksen johtaja Maria von Graevenitz-Välimäki nauttivat keittiöstään. Puustellin saarekkeen paistopisteessä on induktio- ja kaasuliedet, grilli sekä kiinteä paistolevy eli teppanyaki-grilli. Säilytystilat ovat tason alla, joten tila näyttää avaralta. Valaisimet ovat Örsjö Belysningin. "Kivan ulkonäön lisäksi keittiön pitää olla käytännöllinen", Hans sanoo. "Halusin Gaggenaun laitteet ja sellaisen järjestyksen, joka voisi olla myös ravintolassa."
Koti on vanhaan kerrostaloon rakennettu ullakkohuoneisto. Alakerran olohuone on yhtä tilaa keittiön kanssa. Korkeimmillaan huonekorkeus kipuaa yli viiteen metriin. Matto on Hayn, Around-pikkupöydät Muuton ja pallovalaisimet Tom Dixonin. Seinien Terca-tiililaattaverhoilu luo ullakkohuoneistoon sopivaa loft-henkeä.
Yläkerran tv-huoneen tärkein kaluste on Vepsäläiseltä hankittu suuri sohva, johon mahtuu kerralla koko perhe koirineen. Pieni musta sivupöytä on helsinkiläisestä Solid Furnituresta, valaisin ja kynttilälyhty Salista. Seinällä oleva maalaus on Visa Norroksen käsialaa. Valaisin ja iso kynttelikkökori ovat sisustusliike Salista.
Eteisen lattia laatoitettiin lapsi- ja koiraperheessä käytännön syistä.
Ruokailutilaan Maria ja Hans kaipaavat pidempää ruokapöytää. Hayn istuimet pariskunta osti käytettynä, valaisin on Salista. Vielä pentuikäinen Tarek-koira osallistuu innokkaasti perheen touhuihin.
Maria ja Hans kertovat päättävänsä suurista sisustusratkaisuista yhdessä. "Hansilla on hyvä, käytännöllinen maku, ja hän osallistuu mielellään suunnitteluun. Hankinnat ja esillepano jäävät sitten minun tehtävikseni, eikä Hans puutu niihin", kertoo Maria. 
Nuoret mäyräkoirat Iida ja Tarek saa houkuteltua hetkeksi paikoilleen herkuilla.
Lastenhuoneet sijaitsevat kätevästi yläkerrassa, joten leikkien jäljet pysyvät poissa alakerrasta. Toinen lastenhuoneista on pikkutytön vaaleanpunainen unelma. Valo läpäisee kauniisti lasiruutuiset seinät.
Toisen lastenhuoneen seinähylly on samanlainen kuin Chez Dominique -ravintolan pullohylly, josta Maria piti kovasti, ja tilasi tänne samanlaisen. Lastenhuoneiden tapetit ja muut kalusteet löytyivät espoolaisesta Lastenhuone.fi-myymälästä.
Remontissa portaiden askelmiin lisättiin kokolattiamattoa turvallisuuden ja äänieristyksen takia. Nyt koirien tassut eivät luista eivätkä lasten juoksuaskeleet jymise lauman rymistellessä edestakaisin.
Muhkean Tempur-vuoteen päiväpeite on pehmeää samettia. Välimäet lukevat paljon, ja Hans harmitteleekin, että asuntoon ei ole vielä rakennettu kunnollista, seinän kokoista kirjahyllyä.

Teksti Leena Kouhia.

Kommentoi »