Houkutteleva vesiaihe pihalle
Piha ja puutarha
Houkutteleva vesiaihe pihalle
Vesi on ikiaikainen elementti ja elämän lähde. Suunnittele ja rakenna vesiaihe, joka yhdistyy kauniisti pihasi mittakaavaan ja tyyliin.
10.1.2013
 |
Viherpiha

Vesiaihe luo viihtyisyyttä sekä pihalle että parvekepuutarhaan. Mahdollisuuksia on miltei rajattomasti lintujen kylpyastioista erilaisiin koristealtaisiin ja suuriin puutarhalampiin.

Valitse puutarha-altaalle näkyvä paikka oleskelualueen tai muun ahkerassa käytössä olevan tilan läheisyyteen, jotta voit nauttia sen luomasta tunnelmasta mahdollisimman paljon. Valon kannalta paras sijainti on puolivarjoinen ja valoisa paikka, johon aurinko ei paista suoraan. Kovassa paahteessa vettä haihtuu paljon ja levät kasvavat nopeasti. Älä myöskään rakenna allasta aivan puiden tai korkeiden pensaiden juurelle, etteivät putoavat lehdet ja oksat roskaa sitä. Puiden juuret voivat myös kasvaessaan nostella tai jopa rikkoa altaan.

Vesiaihe pihalle x 6

1. Hyödynnä puutarhasi kostea painanne rakentamalla paikalle viehättävä puro ja lampi, kuten on tehty Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Voit käyttää apuna puromattoa ja viimeistellä rakenteen luonnonkivillä. Saatavana on myös erityisiä puro- ja putouskiviä.
2. Kun haluat altaaseen lumpeita, niiden pitää saada valoa noin viisi tuntia päivässä. Jatkuva suora auringonpaiste saa levät rehottamaan ja nopeuttaa veden haihtumista.
3. Pieni vesiallas tai lintujen kylpypaikka sopii paitsi puutarhaan, myös terassille ja parvekkeelle. Se on helppo nostaa talveksi varastoon.
4. Pieni yksityinen keidas kutsuu rauhoittumaan. Veden liike edistää altaan pysymistä puhtaana ja kirkkaana.
5. Rauhallinen vesipinta ja astinkivet henkivät itämaista tunnelmaa. Linjakkaat ja pelkistetyt kasvit toistavat samaa tyyliä.
6. Virtaavan veden ääni on arvokas lisäelementti kuivalla kaupunkipihalla. Kekseliäs toteutus ei vaadi suurta tilaa.

Lue lisää:

Kommentoi »