Hirsimökki uudistui
Sisustus
Hirsimökki uudistui
Lappilainen hirsimökki sai remontissa arvoisensa ilmeen, kun se päivitettiin vastaamaan tämän päivän tarpeita.
Julkaistu 4.3.2013
Kotivinkki

Sisustuksessa yhdistyvät uusi ja vanha sekä ripaus Lapin mystiikkaa. Huoneita hirsimökissä on neljä sekä sauna ja kaksi parvea. Neliöitä on yhteensä 87.

Kun hirsimökki siirtyi nuoremmalle sukupolvelle, perhe uusi mökin lattian perustuksen ja päätti samassa yhteydessä uusia mökin ilmettä. Remontin suunnittelu haluttiin antaa tutulle suunnittelijalle. 

Ennen remonttia mökin päätyseinät oli verhoiltu sisäpuolelta mäntyisillä seinäpaneeleilla. Lattiat olivat kapeaa lakattua mäntyä. Suunnittelijan näkökulmasta remontissa oli mahdollisuus harmonisoida tunnelmaa ja antaa tilaa ainutlaatuisille pohjoisen elementeille, kuten kauniille vanhalle kelolle ja kestävälle liuskekivelle. Aiemmin uusitut tilat, kuten keittiö ja saunatila, piti istuttaa nyt remontoitavaan sisustukseen.

Hirsimökin eteistilassa Lapin nutukkaat ja tekniset urheiluvälineet ovat sulassa sovussa. Laskettelumonojen pukeminen ja monoilla kävely on huomioitu lattiamateriaaleissa ja lattiaa suojaavissa matoissa.

Avoin yhteinen tila ja esteettömät näkymät tilasta toiseen edistävät viihtymistä. 

Reilun pöydän ääreen mahtuu fonduepannujen ääreen isompikin porukka. Lattian sävy valittiin sointumaan keloon.

Hirsimökin liuskekivitakka toimii keittiön jatkeena. Avotakassa paistetaan loimulohta ja halstrataan siikaa. 

Laastipintainen seinä luo rauhallisen taustan. Mittojen mukaan teetetty sängyn pääty rajaa vuoteen kauniisti.

Aivan kaikkea ei tarvinnut laittaa uusiksi. 20 vuotta sitten remontoitu keittiö oli tuolloin aikaansa edellä ja toimii edelleen. Tämän remontin yhteydessä uusittiin kuitenkin keittiökoneita. Keittiössä puuhailevilla on näköyhteys tupaan. Viineille löytyi oma tila kelonpuolikkaasta.

Liuskekivet ja tummat laatat sopivat hirsimökin henkeen. Ammeen tilalla oli ennen kuivauskaappi. Ammeessa on mukava rentoutua hiihtolenkin jälkeen.

WC sovitettiin kylpyhuoneen ilmeeseen. Mäntypaneelit ja siniset vesikalusteet saivat väistyä. Tilalle laitettiin mosaiikkilattia ja seinä.

Teksti: Marja Huhtaniemi

Kuvat: Krista Keltanen

TIEDUSTELUT: Sisustussuunnittelu Marja Huhtaniemi.

1 kommentti