Valmiina juhliin! Hempeä Ruby-suklaakakku on tarjoilupöydän vaaleanpunainen unelma

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Dr. Oetker
Valmiina juhliin! Hempeä Ruby-suklaakakku on tarjoilupöydän vaaleanpunainen unelma
Kevään ja kesän juhlapöytiin sopivat lempeän pastellisävyiset ja näyttävän näköiset luomukset, kuten tämä hempeä Ruby-suklaakakku. Vadelmainen täytekakku, jonka sisällä piilee yllätys, syntyy helposti tällä ohjeella.
Julkaistu: 19.5.2022

Kevään ja kesän juhlakausi on valmiina alkamaan. Luvassa on yhtä hyvin ylioppilaiden, ripille pääsevien, naimisiin menevien kuin syntymäpäiviään viettävienkin aurinkoisia juhlia.

Juhlissa tärkeässä osassa ovat tarjoilut, jotka kruunaa tietenkin näyttävä täytekakku. Hempeä Ruby-suklaakakku on täydellinen valinta pirskahteleviin kevät- tai kesäjuhliin. Kakun vaaleanpunainen sävy tekee siitä kepeän ja hurmaavan kahvipöydän kuningattaren.

Mikä parasta, Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen suunnittelema hempeä Ruby-suklaakakku on näyttävästä ulkonäöstään huolimatta helppo valmistaa. Seuraamalla selkeitä ohjeita onnistut varmasti.

Vaaleanpunaista suklaata

Vaaleanpunainen Ruby-suklaa on suuressa osassa upean täytekakun reseptissä.

Ruby-suklaa saattaa olla monille vielä tuntematon tuote, sillä se tuli markkinoille vasta vuonna 2017. Vaaleanpunaisen ja marjaisalle maistuvan suklaan kehitystyö kesti pitkään, ennen kuin sopiva valmistustekniikka löytyi.

Näyttävän näköinen Ruby-suklaa on ollut suosittua, ja alussa erät myytiin usein loppuun, mistä syystä sitä on kutsuttu myös maailman harvinaisimmaksi suklaaksi.

Reseptissä käytettävät Dr. Oetkerin leivontaan tarkoitetut Ruby-suklaanapit on valmistettu korkealaatuisesta belgialaisesta suklaasta, jonka raaka-aineena olevat kaakaopavut on valikoitu tarkasti.

Nappien muodon ansiosta suklaa on helppo kuumentaa ja sulattaa. Ruby-suklaanapit sopivat kakkujen kuorruttamiseen ja suklaakonvehtien valmistamiseen. Lisäksi nappeja voi sekoittaa eri taikinoihin.

Juhlallinen yhdistelmä

Ruby-suklaan lisäksi hurmaavassa juhlakakussa maistuu vahvasti vadelma. Reseptissä käytetään Dr. Oetkerin puhdasta pakkaskuivattua vadelmaa, joka on monipuolinen tuote paitsi leivonnaisten koristeluun, myös käytettäväksi osana täytettä tai taikinaa. Pussissa myytävä vadelma ei sisällä allergeenejä, lisäaineita tai eläinperäisiä ainesosia, joten se sopii loistavasti useimpiin ruokavalioihin.

Täytekakun reseptin kehittänyt Annin uunissa -blogin Anni Paakkunainen kertoo inspiroituneensa Ruby-suklaasta, jossa on marjainen aromi. Ruby-suklaa oli täydellinen valinta vadelman rinnalle kakun silkkiseen täytteeseen.

- Vadelma ja suklaa ovat lyömätön ja myös juhlallinen yhdistelmä. Mikä sopisi paremmin kevään juhlakakkuun? Halusin yhdistää tämän kombon keväiseen täytekakkuun, jonka ulkokuori ei välttämättä paljasta, mitä sisältä löytyy, Anni hymyilee.

Hänen mukaansa mehevä, tumma kakkupohja ja helposti vatkattava vaniljainen voikreemi tekevät makupaletista hyvin intensiivisen.

Aikaa kakun tekemiseen menee pari tuntia, mutta siitä ajasta yli puolet kakku on uunissa tai jäähtymässä.

- Kakun ollessa uunissa voit jo tehdä täytteen ja kreemin valmiiksi, Anni kannustaa.

Kakun perustana on mehevä vanilja-kaakaokakkupohja, joka saa sisäänsä vadelmaisen täytteen.

Vaniljainen voikreemi, joka on tärkeässä osassa hempeän Ruby-suklaakakun koristelussa, syntyy todella kätevästi Dr. Oetkerin kevään uutuustuotteesta, vaniljanmakuisesta kuorrutejauheseoksesta. Seoksesta on helppoa valmistaa erilaisia kuorrutteita ja voikreemiä leivonnaisten koristeluun tai kakkujen täytteeksi. Se sopii myös käytettäväksi kakun päällä sokeri- tai mantelimassakuorrutteen alla.

Katso ohjeet voikreemikuorrutteen, tuorejuustokuorrutteen tai sokerikuorrutteen tekemiseen jauheseoksen avulla täältä.

Mausteiden kuningatar

Vanilja, joka maistuu myös Dr. Oetkerin vaniljanmakuisessa kuorrutejauheseoksessa, tunnetaan mausteiden kuningattarena. Se on yksi maailman suosituimmista, mutta myös kalleimmista mausteista. Vaniljan kilohinta voi olla jopa pari tuhatta euroa.

Kallis hinta johtuu työläästä ja hitaasta valmistusprosessista. Kasvista saatua vaniljatankoa täytyy käsitellä 3–5 kuukautta ennen kuin hedelmä on valmis käytettäväksi.

Vaniljan hintaan vaikuttaa myös se, että sen kysyntä on viime vuosina kasvanut voimakkaasti. Aidon vaniljan käyttäminen synteettisen vanilliinin sijasta kun on tullut yhä tavallisemmaksi. Hyvä valinta ovat esimerkiksi Taylor&Colledgen korkealaatuiset luomuvaniljatuotteet.

Pehmeän ja makean makuinen vanilja on keittiössä todella monikäyttöinen apuri. Inspiroidu vaniljasta ja katso lisää reseptejä täältä.

Kaunis viimeistely

Hempeä Ruby-suklaakakku viimeistellään Sweetheart-koristerakeilla, joissa toistuvat kauniit vaaleanpunaisen, valkoisen ja violetin sävyt. Lisäksi Anni on käyttänyt suklaatäytteisiä, kullan- ja ruusukullanhohtoisia koristerakeita.

Hempeän pastelliset täytekakut ovat mainio valinta kevään ja kesän juhlapöytiin. Katso lisää vinkkejä leivonnaisten värjäämisestä ja siihen sopivista erilaisista elintarvikeväreistä täältä. Kokeile tämän vaaleanpunaisen unelman jälkeen vaikkapa merellistä nutellakakkua tai ananas- ja vesimelonimarenkeja.

Jos haluat vielä enemmän inspiraatiota erilaisiin juhlakakkuihin, löytyy lisää upeita reseptejä täältä. Selvää on, että näyttävä täytekakku kohottaa juhlat aina uudelle tasolle!

Hempeä Ruby-suklaakakku

Noin 8–10 henkilölle.

Valmistusaika noin 120 minuuttia.

Upea luomus on viimeistelty ruusukullan ja kullan värisillä suklaakoristeilla.

Vanilja-kaakaokakkupohja

• 2 dl sokeria

• 1 dl fariinisokeria

• 3,5 dl vehnäjauhoja

• 1 dl kaakaojauhetta

• 1/2 tl suolaa

• 2 kananmunaa

• 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

• 2 dl piimää

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele korkea, halkaisijaltaan 15–18 cm:n kakkuvuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, jotta kakkupohja irtoaa helpommin vuoasta.

2. Sekoita siivilöimällä kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola).

3. Sekoita keskenään munat, öljy, piimä ja vaniljatahna. Vispaa nopeasti sekaisin.

4. Yhdistä seokset ja kääntele taikina nopeasti sekaisin ettei sitkoa ala muodostua.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa reilu 60 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää enää märkää taikinaa.

Kostutus

• vajaa 1 dl maitoa

Täyte

• 1,5 dl vispikermaa

• 100 g mascarponejuustoa

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarpone eri kulhossa.

3. Lisää hieman jäähtynyt, mutta juokseva sula suklaa kevyesti vatkaten mascarponen sekaan.

4. Kääntele tai vatkaa kerma sekaan.

5. Pakkaskuivattu vadelma lisätään täyttövaiheessa.

Kuorrute

• 250 g huoneenlämpöistä voita

1. Mittaa pehmennyt voi ja Butter Cream -jauhe isoon kulhoon. Vatkaa seosta noin 4 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa.

2. Ota hieman kreemiä sivuun ja värjää tipalla pinkkiä geeliväriä.

Koristeet

Kakun kokoaminen

Kakun pintaan levitetään ensin ohut, murut sitova kerros kreemiä.

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen veitsellä.

2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (samaan jossa paistoit kakkupohjan).

3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus vaniljamaidolla, sitten kerros täytettä, jonka päälle ripotellaan pakkaskuivattua vadelmaa. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.

4. Vedä kootun kakun päälle kelmu, laita kakku jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia tai yön yli.

5. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.

6. Kuorruta kakku vaalealla kreemillä. Levitä kakun pintaan ensin ohut kerros kreemiä, ns. murukerros. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen kerros kreemiä (nyt myös vaaleanpunaista) kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jälleen jääkaapissa.

7. Laita loput kreemit pursotinpussiin ja pursota loput kreemistä kakun päälle ruusukkeiksi.

8. Koristele kakku koristerakeilla ripottelemalla sekä asettelemalla niitä kakun päälle ja sivuille.

Kommentoi »