Meillä kotona -kaupat

Viluvarpaiden parhaat kaverit! Osta Helsingin Villasukkatehtaan villasukat itselle ja lahjaksi Meillä kotona -kaupoista

MAINOS
Viluvarpaiden parhaat kaverit! Osta Helsingin Villasukkatehtaan villasukat itselle ja lahjaksi Meillä kotona -kaupoista
Helsingin Villasukkatehtaan herkullisen väriset villasukat lämmittävät kolealla säällä sekä kotona että ulkoillessa. Villasukat ovat paitsi kivan näköisiä myös kestäviä, joten niistä riittää iloa pitkään!
Julkaistu 7.4.2022

Helsingin Villasukkatehdas kuulostaa jo sanaparina erikoiselta: samaan aikaan urbaanilta ja teolliselta mutta toisaalta lempeältä ja lämpimältä. Itä-Helsingin Roihupellossa sijaitseva tehdas on ainoa perinteinen villasukkatehdas koko Suomessa.

Tehtaalla arvostetaan suomalaista työtä, vanhoja neulekoneita ja hyvää ilmapiiriä työntekijöiden kesken. Luotettavat Komet Knitter -neulekoneet on suunniteltu jo 1920-luvulla, ja sähkömoottorit ne saivat 30 vuotta myöhemmin. Nykyään koneita ylläpitohuoltaa tehtaan konemestari Jukka. Hän myös vaihtaa tarvittaessa neulekoneiden rumpujen neulat uusiin.

Helsingin Villasukkatehtaalla pidetään valtavirrasta poiketen kännykkä- ja tietokonevapaata vyöhykettä, ja työpäivän ratoksi kuunnellaan radiota ja työkavereiden juttuja. Kuulostaa aika kivalta!

Taattua lämpöä ja kestävyyttä

Villasukkien materiaalina on villan ja polyamidin seos, jossa ensimmäistä on 70 prosenttia ja jälkimmäistä 30 prosenttia. Valtaosa villasta tuotetaan eettisesti ja mulesing-vapaasti Uudessa-Seelannissa, mutta Villasukkatehdas käyttää myös kotimaista suomenlampaan villaa. Lanka kehrätään yhdistämällä kaikkiaan kolmen eri lammasrodun villaa, jotta siihen saadaan juuri villasukkiin sopivat tekniset ominaisuudet: lämpö, hengittävyys ja miellyttävän pehmeä tuntu.

Villa on hyvin hygroskooppinen eläinkuitu, mikä tarkoittaa, että se voi imeä jopa 30–40 prosenttia painostaan kosteutta tuntumatta siltikään märältä. Sitoessaan itseensä kosteutta villakuitu vapauttaa lämpöä. Tämän sekä villan luontaisen lämmöneristyskyvyn ansiosta perinteiset karstavillasukat ovatkin niin lämpimät ja hengittävät jalassa.

Villasukissa käytettävä polyamidi parantaa langan hangauslujuutta ja näin villasukkien kestävyyttä. Helsingin Villasukkatehtaalla perinteinen polyamidi ollaan askel askeleelta korvaamassa uudella biohajoavalla ja ympäristöystävällisemmällä polyamidia vastaavalla materiaalilla, joka kuitenkin omaa samat hyvät ominaisuudet kuin perinteinen polyamidi.

Sukkia monenlaisiin jalkoihin

Helsinkiläistehtaalla valmistettuja villasukkia saa sekä normaali- että pitkävartisina. Suurempijalkaisetkin löytävät omansa, sillä kokoja riittää numeroon 55 saakka. Ja jos kaunis perusharmaa ei miellytä, voi oman suosikkivärinsä valita peräti yhdeksästä muusta herkullisesta sävystä.

Kotimaiset laadukkaat villasukat ovat paitsi mainio hankinta itselle myös ihana lahjaidea. Villava paketti on kevyt ja helppo lähettää postitse pidemmänkin matkan päähän.

Joko bongasit uuden värin? Tässä on Villasukkatehtaan uutuus, hurmaava kaarnanruskea!

Helsingin Villasukkatehtaan villasukkien värivalikoima täydentyi vastikään uudella kaarnanruskealla. Syksyn sävyihin sointuvat villasukat lämmittävät jalkoja niin mökillä, sienimetsässä kuin ruskaretkillä.

Osta Helsingin Villasukkatehtaan sukat tästä!

Ihan parhaat perusvillasukat

Normaalin pituisella varrella varustetut villasukat sopivat käytettäväksi niin kotona kuin ulkoillessa. Valitse suosikkisi kymmenestä eri värivaihtoehdosta.

Pitkävartiset villasukat pitävät takuulla lämpimänä

Jos perusvillasukka ei riitä, valitse pitkävartisempi malli. Jäkälänharmaita polvipituisia villasukkia löytyy kokoskaalalle 37–48.

Isommat villasukat täyttävät suuretkin saappaat

Perusvillasukan suurempaa versiota löytyy kokoina 50–55. Väri on kaunis ja perinteinen jäkälänharmaa.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »