
Melkein kuin lettupäivä
Maissipihvit eli -frittetit hurmaavat jo ulkomuodollaan. Kullankeltaiset ja juustoiset pikkupihvit paistetaan rapeiksi lettupannulla (jos et sellaista omista, toki voit turvautua tavalliseen paistinpannuun). Nappaa maissipihvien ohje!
Lempeä ja raikas arkipasta
Pasta on arkiruokien eittämätön sankari. Kokeile seuraavana pastapäivänä tätä yksinkertaista mutta sitäkin herkullisempaa hernepastan reseptiä. Siinä yhdistyvät ihanasti herneiden, paahdettujen mantelien ja sitruunan aromit.
Makaronilaatikon uudet kujeet
Ikisuosikki makaranilaatikkoa kannattaa välillä tehdä muutenkin kuin perinteisesti jauhelihasta. Ekologinen ja maukas vaihtoehto on kotimainen luonnonkalasäilyke. Kurkkaa Perinneruokaa prkl -blogin luonnonkala-makaronilaatikon ohje täältä.
Höystä kasvissosekeitto auringonpaisteella
Alkusyksy on mitä loistavin aika rakastua kasviskeittoihin, kun pellot ja viljelylaatikot tarjoavat parastaan. Aurinkokeitossa lapset innostuvat jo nimestä. Värinsä ja makunsa sileä soppa saa keltaisista ja oransseista kasviksista.
Mausta klassikko texmex-tyyliin
Perinteinen jauheliha-perunaviipalelaatikko innostaa ihan uudella tavalla, kun uuniruoan maustaa tacomausteseoksella ja vuokaan sujauttaa myös maissia ja tomaattia. Katso texmex-maustetun jauheliha-perunalaatikon ohje täältä.
Makeuta kanakorma banaanilla
Tämän helpon ja nopean kanakorman juju on pienen makeuslisän antava banaani. Ruokaan voi käyttää raaemmatkin banaanit, sillä ne hautuvat kastikkeessa makoisiksi. Kurkkaa pehmeän hedelmäisen banaani-kanakorman resepti.