Kotivinkki

Huijarin himmeli syntyy hetkessä – näin teet superhelpon ja näyttävän talvikoristeen itse

Huijarin himmeli syntyy hetkessä – näin teet superhelpon ja näyttävän talvikoristeen itse
Helppo himmelimäinen koriste valmistuu tunnissa pillinpätkistä, puurenkaista, villalangasta ja puuhelmistä. Voit muunnella ohjetta mielesi ja tarvikkeiden mukaan. Askartele hurmaava koriste lahjaksi tai oman kodin iloksi.
Julkaistu: 14.12.2021

Huijarin himmeli – tarvikkeet:

 • 5 bambupilliä

 • pieni puurengas (esim. ø 5 cm verhorengas)

 • iso puurengas (esim. ø 15 cm askartelurenkaan)

 • 2 isoa puuhelmeä (esim. 20 millistä)

 • 24 keskikokoista puuhelmeä­ ­(esim. 15 millistä)

 • 12 pientä puuhelmeä (esim. 10 millistä)

  21 villahelmeä (12 punaista ja 9 keltaista)

 • 48 pientä kullanväristä helmeä ­(esim. ­8 millistä)

 • 6 m villalankaa

 • vahva silmäneula

 • viivoitin ja lyijykynä

 • saha

 • sakset.

Huijarin himmeliin tarvitset bambupillejä, renkaita ja helmiä sekä lankaa.

Huijarin himmeli askarrellaan näin

1. Mittaa, merkitse ja sahaa 3 pilliä kahteen yhtä pitkään osaan ja 2 pilliä kolmeen yhtä pitkään osaan. Leikkaa villalanka kuudeksi metrin pätkäksi.

Pujota lanka helmien ja pillinpätkien läpi.

2. Pujota lanka neulansilmään ja sitten kullanvärisen, kahden pienen puisen, kullanvärisen sekä villahelmen läpi. Muista jättää parikymmentä senttiä vapaata lankaa helminauhan alkuun. Jatka pujottamalla lanka pidemmän bambupillinpätkän, villaisen sekä keskikokoisen puisen helmen, kahden kullanvärisen ja vielä keskikoisen puisen helmen läpi.

Kiepauta lanka ison purjerenkaan ympärille.

3. Kiepauta lanka ison puurenkaan ympärille ja solmi helmien puolelle umpi­solmu. Tee renkaan vastakkaiselle puolelle, villalankasilmukan ympärille, toinen solmu. Se onnistuu parhaiten, kun teet sen neulan avulla samoin kuin päättelisit ompelulangan.

4. Pujota sitten renkaasta vapaana jatkuvaan lankaan keskikokoinen puinen helmi, kaksi kullanväristä, keskikokoinen puinen sekä yksi villainen helmi ja ­vielä kullanvärinen helmi, lyhyempi ­pillinpätkä sekä kullanvärinen helmi. Pujottele ja kiinnitä renkaaseen kuusi samanlaista helminauhaa.

5. Solmi kaikki kuusi lankaa alkupäistään vetosolmulla yhteen ja pujota solmusta aukeavat langanpäät ison puuhelmen läpi yksi kerrallaan. Kiepauta kuuden langan kimpulla silmukka pienen renkaan ympärille ja sido umpi­solmuun itsensä ympärille. Pujota langanpäät helmen sisään ja leikkaa ulostulevat päät katki.

6. Jaa helminauhojen loppupäät kahden pareihin ja pujota pari kerrallaan villahelmen läpi. Sido villahelmestä jatkuvat langat vetosolmulla yhteen, pujota ison puuhelmen läpi, solmi vetosolmulla yhteen ja leikkaa ylimääräinen pää muutaman sentin tupsuksi.

7. Ripusta huijarin himmeli pienestä ripustusrenkaasta riippumaan joko sisälle tai ulos.

Vinkki!

Voit käyttää bambu­pillien sijaan pahvi­pillejä, korvata villa­helmet itse­tehdyillä villalanka­tupsuilla, renkaat metallisilla ja puu­helmet vaikka kristalleilla. Voit myös muokata koristeen kokoa käyttämällä erikokoista rengasta ja tekemällä enemmän tai vähemmän, lyhyempiä tai pidempiä renkaaseen kiinnittyviä helminauhoja.

Voit ripustaa huijarin himmelin sisälle tai ulos.

Kuvaustarvikkeet: Okuvlig-pillit, Ikea. Bamburengas, villahelmet, kullanväriset vahahelmet, villalanka ja puuhelmet, Sinelli. Verhorengas kirpputorilta.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »