Hellepäivän lounas – 9 simppeliä ja raikasta ateriaa keskikesän kuumiin päiviin
Ruoka
Hellepäivän lounas – 9 simppeliä ja raikasta ateriaa keskikesän kuumiin päiviin
Kun lämpömittari kipuaa hiostaviin lukemiin, keittiössä ei totisesti tee mieli hyöriä yhtään pakollista enempää. Poimi tästä ideat aurinkoisten kesäpäivien lounaisiin!
Julkaistu 21.7.2019
Meillä kotona

3 x helteisen päivän salaatti

1. Jäikö uusia perunoita yli edelliseltä aterialta? Naita ne papujen kanssa

Raikas ja ruokaisa papu-perunasalaatti valmistuu sukkelasti kotikeittiössä. Salaattiin voi upottaa aiemmalta aterialta yli jääneet perunat ja oman kasvimaan rucolat. Kastikkeessa maistuvat muun muassa saksanpähkinät ja dijoninsinappi. Ai ai! Kurkkaa täältä resepti.

2. Jotain suolaista, jotain raikasta

Savustettu siika, uudet perunat ja kapriksinen kastike. Mitä muuta ihminen voisi kesäiseltä lounaalta toivoa? Ota savukala-perunasalaatin resepti täältä talteen.

3. Mehevä värikimara

Löytyykö kaapin perältä kuivahtanut leipä? Mikä loistava tilaisuus tehdä italialaista maalaissalaattia! Tässä panzanellan serkkusalaatissa maistuvat pavut, linssit, tomaatit ja ronski annos tuoreita yrttejä. Katso resepti täältä.

3 x grillaajan kesälounas

4. Makeaa vesimelonia ja suolaista fetaa, tätä lisää kiitos!

Grillaa vesimeloniviipaleisiin raidat, murusta feta ja silppua muut salaattiainekset. Tämä salaatti maistuu silloin, kun mielesi tekee jotakin suolaisenmakeaa ja raikasta! Nappaa täältä grillatun vesimelonisalaatin resepti.

5. Salaattiklassikosta tulee grillissä ihan uusi

Vanha tuttu kreikkalainen salaatti maistuu uudelta ja jännältä, kun pujotat ainekset vartaisiin ja käytät ne nopeasti grillissä. Viimeisen silauksen antaa aromaattinen yrttiöljy. Fetasalaattivartaiden reseptin löydät täältä.

6. Paahteisen kukkakaalin ja ilmakuivatun kinkun viettelevä liitto

Kukkakaalista, kinkusta, tomaateista ja siemensekoituksesta syntyy täyteläisen rapsakka lounassalaatti. Älä kävele onnesi ohi vaan nappaa grillatun kukkakaalisalaatin resepti täältä!

3 x kesäpäivän raikas keitto

7. Kylmien keittojen klassikko toimii ihan aina

Gazpachon idea on yksinkertaisuudessaan nerokas. Samettinen, kylmä soppa valmistuu auringon kypsyttämistä kasviksista hujauksessa. Poimi resepti täältä.

8. Maukkaista maukkaimman keiton salaisuus? Paahda kasvikset!

Klassikon varteenotettavin kilpailija on paahdetuista kasviksista valmistettu gazpacho. Kun tarjoat keiton seurana vielä aiolia ja rapeaa leipää, elämä ei voisi enempää hymyillä. Katso keiton resepti täältä.

9. V niin kuin vihreä voimakeitto!

Gazpachon voi mainiosti valmistaa myös kurkuista. Tämä raikastakin raikkaampi keitto maistuu lounaalla rapean leivän kanssa. Nappaa resepti täältä.

Kommentoi »