Peruna on edullista – ja siitä voi tehdä vaikka mitä hauskaa! Karkkiperunat, perunasalaattipiirakka & 4 muuta ilahduttavaa ideaa
Ruoka
Peruna on edullista – ja siitä voi tehdä vaikka mitä hauskaa! Karkkiperunat, perunasalaattipiirakka & 4 muuta ilahduttavaa ideaa
Perunako tylsä raaka-aine? Ja pah! Perinteisistä perinteisin pottu taipuu moneen. Kokosimme paitsi makuhermoja myös mielikuvitusta kutkuttavat ideat.
Julkaistu 13.9.2022
Meillä kotona

1. Taika-aines tekee perunoista kuin karkkia

Keitä, paahda uunissa ja viimeistele sitten perunat siirapilla. Karkkiperunoita tekee mieli yhä uudelleen!

Karkkiperunat sopivat lisukkeeksi niin arki- kuin juhla-ateriallekin. Pinnalle ripoteltu sormisuola tasapainottaa makean paahteista makua.

2. Nyt kaivetaan vohvelirauta kaapin uumenista

Lymyileekö kaapissasi vohvelirauta? Nosta se esiin – mutta tällä kertaa ei paisteta vohveleita vaan rapsakoita vohveliperunoita. Reseptissä on vain muutama raaka-aine, mutta salvia-savuvoin ansiosta maku on sitäkin kutkuttavampi.

Vohveliperunoista on helppo innostua!

3. Voi potut, mitkä pannarit

Survo pannukakkutaikinaan puoli kiloa jauhoisia pottuja ja paista lettupannulla blinityyppisiä suupaloja. Niin hyvää! Perunapannukakut voi tarjoilla esim. savukalan, ranskankerman ja sipulisilpun kera – tai lempilisukkeillasi höystettynä.

Perunapannukakut ovat salonkikelpoinen herkku vaikka illanistujaisiin.

4. Haitariperunat soikoon!

Nyt ei soiteta haitaria vaan tehdään haitariperunoita. Koko perhettä ilahduttavan perunalisukkeen salaisuus on tietynlainen mutta helppo leikkaustapa, joka onnistuu videomme avulla.

Haitariperunat voi tarjoilla vaikka dipin kanssa.

5. Pizzaperjantain uusi vetonaula

Mitä täytteitä sinä valitset yleensä pizzaan? Nyt täytteet herkutellaan perunan kanssa! Pizzaperunat viillellään hasselbackan perunoiden tyyliin, täytetään ja paahdetaan.

Pizzaperunoiden täytteiksi sopivat esimerkiksi tomaattikastike, salami ja mozzarellaraaste.

6. Piirakkapöydän hupsuin herkku

Suolainen piirakka, joka maistuu perunasalaatilta, mitä ihmettä? Kuulostaa äkkiseltään erikoiselta, mutta veikeää perunasalaattipiirakkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tuhdin ruokaisa perunasalaattipiirakka viimeistellään cocktailkurkuilla ja kapriksilla.

Älä heitä perunankuoria biojätteeseen – ne ovat milteipä potun paras osa!

Perunankuorista syntyy mahtava herkku friteeraamalla: perunankuorisipsit. Sipsejä varten voi ostaa perunoita ihan varta vasten – kuorituista perunoista syntyy samalla kreikkalainen, paahdetulla valkosipulilla ja fetalla maustettu skordalia-dippi sipsien seuraksi.

Rouskuvat perunankuorisipsit maistuvat perunaisen skordalia-dipin kanssa.

1 kommentti