
1. Taika-aines tekee perunoista kuin karkkia
Keitä, paahda uunissa ja viimeistele sitten perunat siirapilla. Karkkiperunoita tekee mieli yhä uudelleen!
2. Nyt kaivetaan vohvelirauta kaapin uumenista
Lymyileekö kaapissasi vohvelirauta? Nosta se esiin – mutta tällä kertaa ei paisteta vohveleita vaan rapsakoita vohveliperunoita. Reseptissä on vain muutama raaka-aine, mutta salvia-savuvoin ansiosta maku on sitäkin kutkuttavampi.
3. Voi potut, mitkä pannarit
Survo pannukakkutaikinaan puoli kiloa jauhoisia pottuja ja paista lettupannulla blinityyppisiä suupaloja. Niin hyvää! Perunapannukakut voi tarjoilla esim. savukalan, ranskankerman ja sipulisilpun kera – tai lempilisukkeillasi höystettynä.
4. Haitariperunat soikoon!
Nyt ei soiteta haitaria vaan tehdään haitariperunoita. Koko perhettä ilahduttavan perunalisukkeen salaisuus on tietynlainen mutta helppo leikkaustapa, joka onnistuu videomme avulla.
5. Pizzaperjantain uusi vetonaula
Mitä täytteitä sinä valitset yleensä pizzaan? Nyt täytteet herkutellaan perunan kanssa! Pizzaperunat viillellään hasselbackan perunoiden tyyliin, täytetään ja paahdetaan.
6. Piirakkapöydän hupsuin herkku
Suolainen piirakka, joka maistuu perunasalaatilta, mitä ihmettä? Kuulostaa äkkiseltään erikoiselta, mutta veikeää perunasalaattipiirakkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Älä heitä perunankuoria biojätteeseen – ne ovat milteipä potun paras osa!
Perunankuorista syntyy mahtava herkku friteeraamalla: perunankuorisipsit. Sipsejä varten voi ostaa perunoita ihan varta vasten – kuorituista perunoista syntyy samalla kreikkalainen, paahdetulla valkosipulilla ja fetalla maustettu skordalia-dippi sipsien seuraksi.