Hauska polvipaikka housuihin
Tee itse
Hauska polvipaikka housuihin
Paikkaa lapsen revenneet farkut jämäkankailla entistä hienommiksi. Reiästä syntyykin hirviön suu.

Näitä tarvitset

- paikan pohjaksi housun etukappaleen levyisen ja noin 10 cm pitkän palan tukevaa punaista kangasta - hampaiksi noin 10 cm leveän ja 5 cm pitkän palan valkoista kangasta - silmiksi noin 10 cm leveän ja 5 cm pitkän palan mustaa kangasta - valkoista ja mustaa ompelulankaa - sakset - nuppineuloja - silitysraudan ja -laudan - ompelukoneen  

Tee näin

1. Mittaa ja leikkaa ensin paikan pohja. Suorakaiteenmuotoisen pohjakappaleen on oltava niin leveä, että se ulottuu sivusaumasta toiseen sivusaumaan kohdassa, josta farkut ovat puhki. Sopiva pituus on noin 10 cm.

2. Taita valkoinen kangaspala kaksin kerroin. Leikkaa kolme kolmion muotoista hammaspalaa kaksinkertaisesta kankaasta, niin saat hampaisiin molemmat puolet. Hirviöhampaiden ei tarvitse olla symmetrisiä tai edes ihan suoria, mutta tee kaksi suunnilleen 5 cm korkeaa ja 3 cm leveää ylähammasta ja yksi ylähampaita pienempi alahammas. Leikkaa sitten musta kangas kahdeksi noin 5 cm kokoiseksi silmäpalaksi.

3. Taita mustat silmäpalat pystysuunnassa kahtia oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkät sivut mustalla langalla noin puolen sentin saumanvaralla yhteen. Käännä näin syntyneet putket oikein päin. Taita putkien molemmat päät putkien sisään ja silitä suorakaiteiksi. Tikkaa silmät farkkuihin, repeämän ylä­puolelle.

4. Ompele hammaskappaleiden viistot sivut valkoisella langalla, mahdollisimman pienellä saumanvaralla, oikeat puolet vastakkain yhteen. Jätä yläreunat ompelematta. Käännä hampaat oikein päin ja silitä litteiksi.

5. Pujota punainen paikkakangas repeämän alle. Sommittele hampaat sopiviin kohtiin ja kiinnitä ne nuppineuloilla paikkapohjaan. Tikkaa hampaat yläreunoistaan kiinni punaiseen paikkapohjaan.

6. Kiinnitä paikka nuppineuloilla repeämän alle siten, että sekä sen ala- että yläreuna ulottuvat yhtä pitkälle repeämän reunoista.

7. Käytä paikan tikkaamiseen valkoista lankaa. Aloita ompelemalla paikka kiinni repeämän alareunaan, tikkaa farkkujen oikealta puolelta.

8. Nosta ylähampaat pois tieltä kääntämällä ja kiinnittämällä ne nuppineuloilla paikkauksen yläpuolelle. Ompele useita edestakaisia tiukkauksia ikään kuin huuleksi repeämän alareunan muodon mukaan, niin lopputulos on tukeva, eikä kulunut farkkukangas repeä heti uudelleen. Tikkaa paikka repeämän yläreunaan samalla tavalla kuin alareunaan. Jos haluat paikan kulmien pysyvän kääntymättä paikallaan, ompele sen reunat käsin saumoihin housujen nurjalla puolella.

9. Kiinnitä hampaat lopuista reunoistaan kiinni paikkapohjaan ja housuihin niin, että tikkaat ne kiinni läheltä reunoja. Silitä paikattu alue siistiksi.

Viritä ideaa

- Jos housuissa on useampia reikiä, paikkaa ne tilkuilla hirviön arviksi. - Jos housuissa ei ole reikiä, revi sellaisia. Hirviöfarkut voi tehdä, vaikkei paikkaus­tarvetta olisikaan. - Monsterit eivät ehkä innosta kaikkia lapsia. Suunnittele paikasta räpsyripsinen silmä tai esimerkiksi hymyilevä prinsessa, jolla on suora hammasrivistö ja päässä kruunu.

Kommentoi »