”Haluan välttää ruoalla snobbailua, sillä harvalla on siihen mahdollisuutta” – Kokit ja potit -bloggaaja Hannele Hyvärinen on rehellisen kotiruoan ystävä
Arkiruoan arvostaja
”Haluan välttää ruoalla snobbailua, sillä harvalla on siihen mahdollisuutta” – Kokit ja potit -bloggaaja Hannele Hyvärinen on rehellisen kotiruoan ystävä
Kokit ja potit -blogin Hannele Hyvärisen mielestä ruoan ei tarvitse olla hienoa, mutta sen on oltava hyvää. Reseptit hän pyrkii suunnittelemaan niin, että ainekset ovat saatavilla pikkupaikkakunnankin marketista.
17.10.2023
 |
Maku

”Perustin blogin aikanaan levittääkseni kotikokkailun ilosanomaa. Yhdessä tekeminen ja asioiden jakaminen ovat minulle se tärkein juttu.

Somessa minut tunnetaan arkiruokatyyppinä. Olen suoraviivainen rehellisen kotiruoan ystävä: mieluummin reilusti makua kuin pientä piiperrystä. Ruoan ei tarvitse olla hienoa, mutta sen on oltava hyvää. Haluan välttää ruoalla snobbailua, sillä harvalla on siihen mahdollisuutta. Tekemääni reseptiikkaan tarvittavien ainesten pitää olla saatavilla pienenkin paikkakunnan marketista.

”Resepteissäni yhdistyvät tutut tavat ja muualta mieleen jääneet vinkit. Lopputuloksena syntyy jotain uutta.”

Ostan aineksia aina useamman päivän tarpeiksi, vaikka harvoin tiedän, mitä lähden kaupasta hakemaan. Kotona valmistan ostoksista kokkisotameiningillä, mitä niistä sattuu syntymään.

Ruoan ei tarvitse olla hienoa, mutta sen on oltava hyvää. Haluan välttää ruoalla snobbailua, sillä harvalla on siihen mahdollisuutta.

Luottoraaka-aineitani ovat ne, jotka ovat kulloinkin sesongissa, löytyvät helposti lähikaupasta ja on helppo säilyttää keittiön kaapeissa. Tölkkikikherneitä ja purkkitomaatteja myydään kaikkialla, ja niistä voi valmistaa vaikka mitä. Nyt syksyllä sieniä riittää poimittaviksi ja niiden maku on parhaimmillaan. Pienen pihani keittiötarhassa kasvatan yrttejä ja muita raaka-aineita.

Syön kaikki blogiani varten kuvaamani ruoat, mutta kaikkia ruokiani en kuvaa. Visuaalisuus on minulle tärkeää, ja siksi katan arkenakin pöytään kauniit astiat – se ei kuitenkaan tarkoita, että näkisin erityisesti vaivaa esillepanon eteen. Somessa julkaistujen ruokakuvien tarkoitus on inspiroida, joten niihin panostan eri tavalla.

Joskus on niitä hetkiä, jolloin voimavaroja kokkaamiseen ei ole. Silloin pelastavat tutut, helpot reseptit tai ravintolasta haettu annos. Ei ole sellaista, mitä en valmistaisi tai söisi koskaan. Kaikenlaiselle ruoalle on paikkansa.”

Hannele Hyvärinen

45-vuotias puheterapeutti ja ruokavaikuttaja on pitänyt Kokit ja potit -ruokablogia vuodesta 2010. Asuu Oulussa.

Helpota arkiruokailua Hannelen nikseillä:

  • "Kokoa valikoima helppoja arkiruokareseptejä, joihin voit palata, kun et keksi mitään kokattavaa. Viisikin reseptiä riittää. Huolehdi, että kaapeista löytyy aina näihin ruokiin tarvittavia raaka-aineita.”
  • ”Ennakoi. Jos jonkin asian voi tehdä etukäteen, se kannattaa tehdä. Esimerkiksi kasvisten paahtaminen tai sipulin hienontaminen valmiiksi rasiaan säästää aikaa ruokaa laittaessa.”
  • ”Muista, että pakastin on todella hyvä apuväline. Valmiiden ruoka-annosten lisäksi voit pakastaa myös monia raaka-aineita, esimerkiksi tuoreita yrttejä.”

Ota testiin Hannelen arkiruokasuosikit!

Kebabpelti vegenä

Mausteiset paahdetut perunaviipaleet ja seitankebab saavat päälleen kasan raikkaita kasviksia. Ihanan vegekebabpellin ohjeen saat täältä.

Sieni-sinihomejuustognocchit

Hanneleen arkiruokagnocchit ovat rapeita pinnalta ja meheviä sisältä. Ota sieni-sinihomejuustognocchien ohje talteen täältä.

Tomaatti-kikhernepata

Itämaisia makuja sisältävä kasvispata perustuu israelilaissyntyisen keittokirjailija Yotam Ottolenghin reseptiin. Tomaatti-kikhernepadan ohjeen löydät täältä.

1 kommentti