Haluaisitko säästää lämmityskuluissa? Ekologinen ilma-vesilämpöpumppu on tulevaisuuden valinta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Nibe
Haluaisitko säästää lämmityskuluissa? Ekologinen ilma-vesilämpöpumppu on tulevaisuuden valinta
Jos toivot säästöjä kodin lämmityskuluihin, kannattaa vanha öljy- tai kaasulämmitys korvata ympäristöystävällisellä ilma-vesilämpöpumpulla. Helppo ja huoleton lämmitysratkaisu auttaa pitämään lämmityskulut matalina ja ennustettavina.
Julkaistu: 31.5.2022

Huimaako sähkölaskut tai veteleekö vanha öljykattila viimeisiään? Ilma-vesilämpöpumppu on taloudellinen valinta etenkin öljylämmityksen korvaajaksi energian hintojen jatkuvasti noustessa. Mistä säästöt sitten oikein tulevat? Ilma-vesilämpöpumpun pääasiallinen energianlähde on ulkoilmasta kerättävä lämpöenergia. Järjestelmä ei kuitenkaan toimi täysin ilman sähköä, mutta sen sähkönkulutus on suhteellisen vähäistä. Vesi-ilmalämpöpumppu kykenee hyödyntämään ulkoilman energiaa jopa 25 asteen pakkaseen asti. Tätä kylmemmillä keleillä lämmöntuotanto varmistetaan laitteiden sisään rakennetulla sähköisellä varajärjestelmällä. Liittämällä aurinkopaneelit osaksi lämmitysjärjestelmää, sähkölaskua saadaan pienennettyä entisestään. Pienemmän energiankulutuksen ja vähäisten päästöjen vuoksi ilma-vesilämpöpumppu on myös ekologinen valinta.

Lämmityskuluihin voi hakea säästöjä myös ottamalla ilma-vesilämpöpumpun käyttöön esimerkiksi öljylämmityksen rinnalle. Käyttöönoton ainut edellytys on, että talossa on ennestään vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitys. Ilma-vesilämpö sopii niin pientaloon kuin isompaankin kiinteistöön. Erityisen kätevä ilma-vesilämpöpumppu on talouksissa, joissa tontille ei voi tai ei haluta porata maalämpöpumpun vaatimaa energiakaivoa.

Voit selvittää Niben sivuilta löytyvän laskurin avulla kuinka paljon ilma-vesilämpöpumppu toisi säästöjä omassa kodissassi.

Ilma-vesilämpöpumpun mitoituksessa on hyvä huomioida tulevaisuuden tarpeet, jotta sen tehot ovat riittävät vanhasta lämmitysjärjestelmästä aikanaan luovuttaessa kokonaan. Järjestelmän sopiva mitoitus kannattaakin aina teettää ammattilaiselta, sillä alimitoitettu järjestelmä voi kuluttaa enemmän sähköä eikä tuo toivottuja säästöjä. Ilma-vesilämpöpumpun hankintaan on mahdollista hakea NIBE Rahoitusta, jolloin lämmitysjärjestelmän pystyy maksamaan itselle sopivissa erissä.

Älykästä sisäilmanhallintaa

Vesi-ilmalämpöpumppu on helppokäyttöinen – NIBE S -sarjan järjestelmää voi hallita myUplink-sovelluksella, jonka voi asentaa älypuhelimelle tai tabletille. Palvelun kautta onnistuu myös järjestelmän etävalvonta ja -hallinta esimerkiksi matkoilla. Jos käyttäjä sallii, myös huoltohenkilö voi tarkistaa myUplinkin avulla järjestelmän säädöt ja arvot. Laitteet on helppo liittää nettiin sisäänrakennetun wifin ansiosta.

Vesi-ilmalämpöpumppu voi toimia myös myös sisäilman jäähdyttämiseen. Järjestelmän käyttäminen ja säätäminen on helppoa myUplink-palvelun avulla.

NIBE S -sarjan ilma-vesilämpöpumput tarjoavat paljon älykkäitä mahdollisuuksia kodin sisäilmanhallintaan. MyUplink-palveluun liitetty järjestelmä voi esimerkiksi huomioida sääennusteen ja ennakoida lämpötilan muutokset, jolloin sisäilman lämpötila pysyy jatkuvasti tasaisena. Järjestelmään saa liitettyä myös ilmanvaihtokoneen ja viilennyksen, jotka ovat samassa ohjauksessa. Fiksuilla langattomilla lisätarvikkeilla asumismukavuutta saa lisättyä entisestään: järjestelmä reagoi esimerkiksi sisäilman kohonneeseen hiilidioksidi- ja kosteustasoon.

MyUplink -sovelluksen avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen reaaliaikaisesta tilasta. Lämmitystä sekä käyttöveden lämpötilaa ja kulutusta voi seurata helposti. Järjestelmä ilmoittaa mahdollisista häiriöistä suoraan sähköpostiin tai sovellukseen, jolloin ongelmaan voidaan reagoida nopeasti. Rekisteröimällä uuden NIBE-lämpöpumpun, laitteelle saa kuuden vuoden maksuttoman NIBETURVAn, joka sisältää takuun ja lisävakuutuksen.

Lähimmän NIBE-jälleenmyyjän löydät täältä.

Kommentoi »