Haluaisiko kissasi designkodin?
Rakenna ja remontoi
Haluaisiko kissasi designkodin?
Johanna Tiusanen rakensi kissoilleen vanerista kompaktin pesän, koska perheen uudessa messukodissa oli yksi turha nurkka.
Julkaistu 29.6.2017
Meillä kotona

Lyttykuonoiset kissat Ruttu ja Ralli ovat tutustumassa uuteen kotiinsa, joka sijaitsee tiheän havumetsän reunassa Mikkelin asuntomessualueella. Ruttu on Exotic-rotuinen, ja sen pentu Ralli on saanut puolet geeneistään tavalliselta maatiaiskissalta. Yhtä kaikki kissoille on luvassa todelliset kissan päivät. Niiden emäntä Johanna Tiusanen nimittäin suunnitteli kaksikolle selkeää skandinaavista tyyliä edustavan minikodin, johon kuuluu lähimetsästä kaadettu kynsien teroituskoivu.

– En halua kotiini epämääräisiä hökötyksiä, kuten raapimistelineitä ja möykkymäisiä petejä, Johanna sanoo.

Idea raapimispuusta tuli Johannan siskolta, arkkitehti Susanna Kiiskiseltä, joka oli nähnyt eurooppalaisessa ravintolassa koivunrungosta valmistetun naulakon. Kotimainen koivunrunko kiinnitettiin vanerista rakennetun pesälaatikon pohjaan puupalikoilla. Laatikko (leveys 120 cm, syvyys 100 cm, korkeus 50 cm) mitoitettiin kahden seinän välissä olevaan hukkatilaan. Laatikko päällystettiin parketin paloilla ja etuseinään tehtiin pyöreät sisäänmenoaukot. Pehmusteena ovat aidot lampaantaljat. Ruttu ja Ralli ovat jo varovasti testanneet hienoa kotiloungeaan kissanmintun voimalla.

– Laatikon sisälle kissat eivät vielä ole uskaltaneet mennä, mutta ne loikoilevat jo sen päällä, Johanna toteaa.

Asuntomessujen 2017 kohde 26: Kotikontti/Mammuttikoti

Kommentoi »