Halloweenin karmivin pihakoriste! Betonitöihin hurahtanut Piia askarteli pihaansa hevosvaljakon – tähän pihaan ei noin vain uskalla astua!
Tee itse
Halloweenin karmivin pihakoriste! Betonitöihin hurahtanut Piia askarteli pihaansa hevosvaljakon – tähän pihaan ei noin vain uskalla astua!
Tammelalaisen omakotitalon pihalle saapuvat vieraat saattavat hätkähtää, kun silmiin osuu Piia Kempin askartelema hevosvaljakko. Betoniaskartelusta innostuneen Piian tuorein työ valmistui juuri sopivasti halloween-viikolla.
Julkaistu 29.10.2021
Meillä kotona

Huh mikä hahmo! Mistä sait tämän ”kammottavan” idean, Piia?

Hahmot ovat viikatemiehiä, ja sain niihin idean alun perin Facebookin diy-ryhmästä jo pari vuotta sitten. Annoin tälle teokselle nimen Rekiretki. Idea siihen lähti, kun sain vanhan reen tuttaviltamme. Päätin toteuttaa tämän kotimme pihalle Tammelaan.

Rekiretki vangitsee katseet Piia Kempin ja hänen puolisonsa takapihalla. Takapenkin matkustajat syntyivät päivässä, ja myös hihnoista pitelevän ajurin valmistaminen vei päivän. Projektin työläin osuus eli hevonen otti useamman päivän. Lisäksi hahmojen piti kuivua. Kaikki jutun kuvat: Piia Kemppi.

Miten hahmot syntyivät?

Teen aina ensin yksinkertaisen kehikon puusta. Asettelen päälle kanaverkkoa, jolla saan hahmoteltua muodot. Lopuksi päällystän hahmot lakanalla, joka on pyöritelty löysässä betonivellissä. Käytän betonitöihin aina sitä, mitä kotoa sattuu löytymään: pussin pohjia ja tähän hevoseen esimerkiksi saneerauslaastia. Lakana kovettuu kuivuessaan. Hevonen on niin iso, että mieheni auttoi kehikon kanssa.

Piia Kemppi hahmotteli ensin hevosen puurungon. Se sai ylleen kanaverkkoa ja lopulta saneerauslaastissa uitetun lakanan. "Hevosen runko tehtiin sisätiloissa ja raahattiin kuivana pihalle", Piia kertoo.
Tässä hevosen rungon ylle asetellaan lakanaa.

Viikatemies-diy-villitys käynnistyi jo kesällä 2019. Kurkkaa kuvat myös muista hienoista hahmoista jutustamme!

Sujuiko projekti suunnitelmien mukaan?

Lopputulos on mielestäni tosi onnistunut! Aloitin suunnittelun jo kesällä, joten ihan nopea homma tämä ei ollut. Tekovaiheessakin kaikki meni muuten hyvin, mutta ajurin kehikko oli aluksi liian heikko ja se keikahti nurin. Vahvistin kehikon mieheni avustuksella, ja se saatiin taas pystyyn.

Oletko aiemmin tehnyt jotain vastaavaa? Muhiiko päässäsi jo uusia hahmoja?

Pihassamme asuu jo joukko viikatemiehiä. Yksi seisoo tien vieressä, toinen istuu kasvimaan vieressä rinteessä kivellä. Yksi pienikokoinen asuu tuulimyllyssämme. Tällä hetkellä ajatukseni on, että nyt näitä viikatemiehiä on jo ihan tarpeeksi. Mutta kuka tietää...

Viikatemies tervehtii ohikulkijoita Piian ja hänen puolisonsa kodin tienlaidassa.
Tilaa Meillä kotona -uutiskirje!
Saat ihanat kodit, sisustusideat, puutarhavinkit, DIY-ohjeet ja reseptit sähköpostiisi kaksi kertaa viikossa

Ovatko naapurit antaneet palautetta ilmestyksistäsi?

Kun ensimmäinen hahmo ilmestyi aikoinaan tien viereen, autot kyllä hiljensivät vauhtia kohdalla. Tiettävästi kukaan ei ole säikähtänyt. Kaikki ovat ainakin minulle näitä tekeleitä kehuneet ja pyytäneet lähettämään kuvia, jos tulee uusia.

Hahmot valmistuivat halloween-viikolla. Oliko se sattumaa?

En ole koskaan juhlinut halloweeniä mitenkään erityisemmin. Tämä valjakko sattui vain valmistumaan sopivasti tähän aikaan.

Teetkö muutakin diy-juttuja?

Kaikennäköistä askartelua, remontointia, sisustusta ja puutarhahommia tulee tehtyä. Tuttavat joskus kyselevät, että nukunko koskaan, kun jaan Facebookiin aina kaiken, mitä on tullut tehtyä!

Piia aloittaa hahmon rakentamisen hahmottelemalla sen muodon puukehikon ja kanaverkon avulla.
Seuraavaksi hahmon päälle asetellaan lakana. "Joskus kastelen lakanan vedellä ennen betonivelliin upottamista, välillä upotan kuivan lakanan velliin", Piia kertoo.
2 kommenttia