Haiskahtaako pyykkisi pesun jälkeen? Näin pääset eroon ongelmasta

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Heti/Berner
Haiskahtaako pyykkisi pesun jälkeen? Näin pääset eroon ongelmasta
Peset pyykkiä jatkuvalla syötöllä, mutta kuinka usein puhdistat pyykkikoneesi? Toimenpide olisi hyvä tehdä vähintään kerran kuukaudessa, sillä se pitää vaatteet raikkaan tuoksuisena ja pidentää myös koneen käyttöikää.
Julkaistu: 21.9.2020

Etenkin pyykkikone pyörii monessa taloudessa useita kertoja päivässä. Lakanoita ja pyyhkeitä lukuun ottamatta käytettävissä ohjelmissa lämpötilat ovat usein varsin matalia, minkä lisäksi pesuaikakin voi olla lyhyt. Tällöin koneisiin saattaa kertyä kalkkisaostumia ja rasvaa, jotka pidemmällä tähtäimellä vaikuttavat laitteen kuntoon ja pesutehoon.

Likaisen koneen tunnistaa pestyissä vaatteissa olevasta hajusta, mutta asia saattaa mennä ohi, jos käyttää hajustettua pesuainetta. Jotta ongelmalta välttyy, kannattaa pesukoneen puhdistamisesta tehdä rutiini.

− On tärkeää tutustua oman pesukoneen ohjeisiin ja noudattaa niitä. Yleisesti ottaen puhdistaminen tulisi tehdä noin kerran kuukaudessa ja jos käyttää matalia lämpötiloja, niin silloin useammin. Kannattaa muistaa, että säännöllisen puhdistamisen ansiosta koneen elinikä pitenee ja tarve huolloille vähenee, vinkkaa Bernerin kemisti Minna Salmela.

Pyykkikone ei ole ainoa säännöllistä puhdistamista vaativa kodinkone, sillä myös astianpesukone kaipaa huoltamista pysyäkseen toimintakunnossa. Tuoksutonta Heti Pesukoneenpuhdistajaa voi käyttää sekä pyykki- että astianpesukoneissa.

Koneet puhtaaksi etikalla

Millä koneet sitten kannattaisi puhdistaa? Osa luottaa sitruunahappoon, toiset taas varta vasten koneen puhdistamiseen suunniteltuihin aineisiin. Berner on tuonut markkinoille ekologisen Heti pesukoneenpuhdistajan, jonka teho pohjautuu kotimaiseen Rajamäen väkiviinaetikkaan. Samalla tuotteella voi puhdistaa sekä astianpesu- että pyykkikoneen, mikä vähentää siivouskaapissa olevien purkkien määrää.

− Usein koneen puhdistamiseen suunnitellut aineet ovat yksittäispakattuja, mutta me halusimme tehdä luonnollisemman tuotteen, jossa on vähemmän pakkausjätettäkin. Yhdellä pullollisella puhdistaa pyykkikoneen kaksi kertaa tai astianpesukoneen kymmenen kertaa. Samalla pullollisella pystyy siis hoitamaan molemmat koneet samalla kertaa, sanoo Brand Manager Daniela Berner-Ax.

Luonnollisempi puhdistustehosta tinkimättä

Kotitalouksiin suunnatun tammikuussa 2019 lanseeratun sarjan innoittajana toimi Heti-ammattilaissiivoussarja. Tuotteet on kehitetty omassa laboratoriossa ja ne valmistetaan Heinävedellä.

− Mietimme johdon kanssa, että olisi hienoa tuoda kuluttajille vastaava tuote. Olihan miellä talossa jo oma kemisti ja tarvittavaa osaamista. Lisäksi tutkimus paljasti, että vaikka markkinoilla on paljon erilaisia puhdistusaineita, kaipasivat kuluttajat edelleen tehokkaita ja mahdollisimman luonnonmukaisia aineita. Pehmeät arvot vaikuttavat nykyisin entistä enemmän myös puhdistusaineiden valintaan, kertoo Berner-Ax.

Helppokäyttöisyys, tehokkuus ja luonnonmukaisuus nostettiinkin Heti-sarjan kulmakiviksi. Koska yritys myi jo ennestään Rajamäen väkiviinaetikkaa, oli luontevaa käyttää sitä kaikissa tuotteissa.

− Etikalla on monia hyviä ominaisuuksia, mitkä tekevät siitä loistavan valinnan. Puhdistamisen lisäksi se neutraloi tuoksuja ja kirkastaa. Pyykin kohdalla se sekä kirkastaa että säilyttää värit, Salmela vinkkaa.

Näin pidät huolta koneistasi

  • Pyyhi pyykkikoneen tiivisteet ja pesuainelokero, puhdista myös nukkasihti. Astianpesukoneen sihtikin tulee puhdistaa säännöllisesti.
  • Puhdista sekä astianpesu- että pyykkikone vähintään kerran kuukaudessa Heti pesukoneenpuhdistajalla.
Kommentoi »