Meillä kotona -kaupat

Pellavaisia sängynpeittoja ja pyyhkeitä! Kotimaisen Haikuan tekstiilit tuovat kotiin luonnollista ylellisyyttä

MAINOS
Pellavaisia sängynpeittoja ja pyyhkeitä! Kotimaisen Haikuan tekstiilit tuovat kotiin luonnollista ylellisyyttä
Haikua on suomalainen sisustus- ja asustebrändi, jonka tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Varsinais-Suomessa. Kaikissa tekstiileissä on käytetty materiaalina pellavaa. Lue Haikuan tarina, tutustu tuotteisiin ja tilaa omasi!
Julkaistu 28.3.2022

Suomalainen kodinsisustusbrändi Haikua sai alkunsa yrittäjä Mari Rauvolan omista sisustuksellisista tarpeista.

– Rakensimme mieheni kanssa omakotitaloa, ja suunnittelin sen sisustusta. Halusin ehdottomasti jättimäisen, pellavaisen sängynpeiton ja pyyhkeet, Rauvola muistelee.

Rauvola on aina ollut käsityöihminen ja taitava ompelija, joten hänelle oli selvää tehdä tekstiilit itse.

– Olen mukana perheyrityksessä ja kiinnostunut yrittäjyydestä, ja olin jo pitkään miettinyt sen oheen myös oman yrityksen perustamista. Myöhemmin lomaillessani Ylläksellä luonnonrauhassa tajusin, että jos minä tarvitsen pellavaisen päiväpeiton, ehkä joku muukin tarvitsee.

Haikuan perustaja Mari Rauvola hakee tuotesuunnittelussa inspiraatiota luonnon kauneudesta. Kuva: Rauvola Photography.

Kuva: Rauvola Photography.

Haikuan verkkokaupan sivut avattiin loppuvuodesta 2020, ja valikoimassa on pyyhkeiden ja päiväpeittojen lisäksi torkkupeittoja, muita kodintekstiilejä sekä juhla-asusteita. Suosituin tuote on toistaiseksi ollut jättimäinen pellavapäiväpeite.

– Päiväpeitto on tehty yhdestä kankaasta, eikä sen keskellä ole saumoja. Suuri päiväpeitto laskeutuu isossakin jenkkisängyssä lattiaan asti kauniisti, Rauvola kuvailee.

Valikoimaan kuuluu lisäksi myös huonekaluja, kuten sormipaneelisängynpäädyt, jotka valmistetaan PEFC-sertifioidusta puusta.

– Sängynpäädyt tulivat hieman myöhemmin valikoimaan. Teimme ystäväni kanssa hänelle sängynpäädyn ja tajusin, että sellainen pitää saada myös Haikuan valikoimaan. Nykyään mieheni suunnittelee ja toteuttaa ne.

Haikuan kankaat kudotaan Liettuassa, jossa on vahva osaaminen ja kokemus pellavakankaan valmistuksesta. Kankaissa käytetty pellava on peräisin Liettuasta, Valko-Venäjältä, Venäjältä ja Ranskasta. Tekstiilituotteissa on hoito-ohjelappu, jota suositellaan noudattamaan, jotta pellavatuote kestäisi mahdollisimman pitkään käytössä. Kuva: Rauvola Photography.

Kaikki Haikuan tuotteet ovat itse suunniteltuja ja Suomessa käsityönä valmistettuja. Myös yrityksen nimi on saanut inspiraationsa suomalaisuudesta ja luonnosta.

– Nimi ei varsinaisesti tarkoita mitään, mutta siitä syntyy mielikuva luonnosta. Olen myös kuullut, että nimestä tulee mieleen unelmointi ja se sopii tuotteisiin hyvin.

Yrittäjänä Rauvolalle on tärkeää ympäristöystävällisyys ja järkevä kuluttaminen. Lisäksi materiaalien pitkäikäisyys ja esteettisyys nousevat tärkeään asemaan tuotesuunnittelussa.

– Haikuan arvot pohjautuvat ekologisuuteen, kestävään kehitykseen ja suomalaiseen luontoon. Tuotteet ovat ajattomia eikä niitä ole suunniteltu kertakäyttökulttuuria ajatellen.

Kuva: Rauvola Photography.

Valtaosa Haikuan tuotteista valmistetaan vasta tilauksen teon jälkeen, mikä takaa minimaalisen hävikin ja tuotteiden valmistuksen vain todelliseen tarpeeseen.

– Varastoni on aivan minimaalinen, ja pidän sen pienenä ekologisista syistä. Tilauksia voi tehdä valmiiden mitoituksien mukaan, mutta minulta voi pyytää tuotteita myös mittatilauksina – se onnistuu aina, yrittäjä sanoo.

Tutustu Haikuan tuotteisiin ja osta omasi!

Pellavapäiväpeitto, josta kaikki alkoi

Haikuan pellavasta valmistettu päiväpeitto on makuuhuoneen ylellinen ja kaunis sisustuselementti. Jättikokoinen pellavapäiväpeitto laskeutuu kauniisti sänkyyn kuin sänkyyn.

Päiväpeittoa on saatavilla useassa koossa aina 160 senttisestä jättikokoiseen, 320 senttiseen asti. Hinta vaihtelee koon ja värin mukaan.

Vohvelikylpypyyhe kestää käyttöä

Vohvelikylpypyyhe on ihanan kevyt mutta kuitenkin imukykyinen. Kaunis pyyhe ilahduttaa niin treenipyyhkeenä kuin kylpyhuoneen naulakon kaunistajana. Pyyhkeen koostumus on 73 % pellavaa ja 27 % puuvillaa. Kangas on ÖKO-TEX 100 -standardoitu.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Kommentoi »