Habitaren parhaat kotimaiset tuoteuutuudet
Sisustus
Habitaren parhaat kotimaiset tuoteuutuudet
Habitare-messuilla on esillä paljon toimivaa, kotimaista arjen designia. Avotakka valitsi messujen parhaat kotimaiset kalusteet. 
8.9.2016
 |
Avotakka
Duna-sohvan kaarevat muodot ja muhkeat tyynyt ihastuttavat. Muodokas kaluste sinapinkeltaisine Ritz-samettiverhoiluineen säväyttää suoraviivaisten sohvien joukossa. Valmistaja Interface. Osasto 6f109. 
Carl Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) ihana Siesta-tuoli vuodelta 1952 on monille tuttu kaluste lapsuudenkodista tai isovanhempien olohuoneesta. Perheyritys Fasetti teki urotyön aloittaessaan klassisen kaunottaren uustuotannon. Tuoliin on saatavana monia eri verhoiluvaihtoehtoja. Osasto 6f148. 
Yuka Takahashin riemastuttava ADB&B taittuu käden käänteessä nojatuolista divaaniksi ja day bediksi. Ihan kuten haluatte. Pieniin tiloihin suunniteltu puurunkoinen kaluste on enää valmistajaa vailla. Takahashille myönnettiin Eco Design -palkinto, ja englantilainen muotoilukriitikko Alice Rawsthorn valitsi sen messujen parhaaksi huonekaluksi. Tiedustelut Harni -Takahashi. Eco Design -osasto 7m11.
Lento-riippuvalaisimet ovat tulevaisuuden klassikoita. Valaisimien muotokielessä on jotain tuttua ja kodikasta, joten ne on helppo yhdistää monenlaisiin ruokapöytiin ja keittiöihin. Valmistaja Himmee. Osasto 6h139.
Tyylikäs sopusuhtainen sänky, joka muuntuu sohvaksi, kun siihen lisää selkänojatyynyt. Ekstrapisteet patjan verhoilusta sekä säilytyslaatikosta. Sänkyä valmistetaan useassa eri koossa. Rungon materiaali on tammea, valmistaja Matri. Osasto 6e131.
1950-luvun puiset keittiönkaapistot ovat uudessa nosteessa. Niitä himoitaan nyt kerrostalokoteihin ja rintamamiestaloihin. Helsinkiläinen Jalokaluste valmistaa herkullisia retrokeittiöitä, joihin on saatavana myös autenttiset vetimet. Osasto 6g90. 
Julie-tuolin korimainen muoto ja taidokas valmistustekniikka hivelevat silmiä. Julie Tolvasen suunnittelema tuoli edustaa arjen luksusta, ja se palkittiinkin viime vuonna kansainvälisellä Good Design -palkinnolla. Valmistaja Inno. Showroom-halli 5, osasto 16.
Laadukkaasta Bon Day Bedistä näkee heti, että sillä on vientiä kansainvälisillä kalustemarkkinoilla. Nahka ja tekstiili on uuden näköinen verhoilumateriaaliyhdistelmä, valmistaja Adea. Sisustustoimittajat ry palkitsi kalusteen ansaitusti Toimittajien Tusina -palkinnolla. Palkitut kalusteet ovat esillä sisääntuloaulassa. 

Lue lisää:

Kommentoi »