Hääpuvun pesetys
Sisustus
Hääpuvun pesetys
Hääpuvun pesetys on ajankohtaista heti häiden jälkeen, jotta tahrat eivät pinty.
Julkaistu 31.1.2011
Kotivinkki

Hääpuku kannattaa pestä tai pesettää heti juhlien jälkeen tahrojen ollessa vielä tuoreita. Puvun likaantumista kannattaa kuitenkin ajatella jo ennen puvun käyttöä. Kysy pesulasta erilaisista suojakäsittelyistä.

Mitä hääpuvun pesetys maksaa?

Hääpuvut pestään yleensä kemiallisella tai emulsiopesulla tai hiilivetypesulla. Varmista pukusi oikea pesutapa pesulassa. Karkeasti laskettuna lyhyen, yksinkertaisen juhla-asun pesettäminen maksaa 45,50 eurosta ylöspäin riippuen materiaaleista ja koosta. Toimitusaikataulu on yleensä pari päivää, mutta varmista aikataulu ennen pesettämistä.

Käytön jälkeen

Käytön jälkeen puku tulisi pesettää mahdollisimman pikaisesti, jotteivat lika ja tahrat pääse pinttymään. Myös tahranpoisto kannattaa jättää ammattitaitoisen pesulan tehtäväksi. Kotikäytössä olevat tahranpoistoaineet saattavat jättää kankaaseen jälkiä ja aine sekä hankaus voivat vaalentaa luonnonvalkoisia ja värillisiä kankaita.

Pesty puku on hyvä säilyttää väljästi mieluiten kankaisessa pukupussissa henkarilla tai pitkässä laatikossa suojassa auringon valolta ja kosteudelta. Pukua ei kannata taitella.

Asiantuntija: Zarah Fagerlund, Villisilkki

1 kommentti