1. Rapeaa varhaiskaalia ja yrttistä tahinikastiketta
Mehukas varhaiskaali on loistava grillattava! Viisi minuuttia keskilämmöllä riittää tuomaan kaaliin herkullisen paahteisen maun. Tillillä ja mintulla maustettu tahinikastike viimeistelee herkun. Katso grillatun varhaiskaalin ohje.
2. Grillissä paahdettua parsaa
Vihdoin on parsa-aika! Ruokatoimittaja Raisa Laineen mielestä grillattu vihreä parsa on loistava lisuke muille grilliruoille simppelisti voisulalla tai hyvällä oliiviöljyllä viimeisteltynä. Parsa myös käy joka hetkeen, jopa aamupalalle: aamiaisella Laine herkuttelee parsan maltankastikkeen, sitruunaisen munakokkelin ja rapean leivän kera. Katso täältä Laineen grillausohje ja herkullisen aamiaisparsaleivän resepti.
3. Kauden muikeimmat ribsit maissista
Hauskimmat – ja varmasti nopeimmat – grilliribsit tehdään makeasta maissista. Tähkät leikataan pitkittäin neljään osaan, grillataan sekä tarjoillaan majoneesista, jogurtista ja harissatahnasta sekoitetun kastikkeen kanssa. Löydät maissiribsien reseptin täältä.
4. Fetasalaattia vartaissa, kyllä kiitos!
Kesäkaudella salaattikin paahdetaan grillissä. Klassikkoherkku kreikkalainen salaatti saa uusia ulottuvuuksia, kun sen ainekset pujottaa grillitikkuihin, sivelee yrttiöljyllä ja paahtaa. Nappaa fetasalaattivartaiden ohje.
5. Halloumi ja mozzarella mehevöittävät grillihatsapurin
Mehevä hatsapurileipä on hurmannut suomalaiset! Nyt georgialainen herkku täytetään halloumilla, mozzarellalla ja pinaatilla sekä kypsennetään rapeapintaiseksi grillissä. Grillihatsapurin ohjeen löydät täältä.
6. Kebakoita broilerista ja raikasta jogurttikastiketta
Kevyen mausteiset kebakot valmistuvat broilerinjauhelihasta. Lempeät pötköt maistuvat kenties perheen pienimmillekin! Herkullinen kastike sekoitetaan jogurtista, persiljasta ja valkosipulista. Kurkkaa kebakkojen resepti Perinneruokaa prkl -blogista.
7. Pippuripihvit grillivartaiden muodossa
Nyt klassikkopihvit kannattaa valmistaa grillissä vartaiden muodossa. Lihaksi pippuripihvivartaisiin sopii naudan ulko- tai sisäfile, joka saa tekeytyä dijonsinapilla ja konjakilla maustetussa marinadissa useamman tunnin. Nappaa pippuripihvivartaiden ohje.
8. Varrassilakat Välimeren tyyliin
Varrassilakoissa yhdistyvät suomalaiset ja välimerelliset maut. Tikkuihin pujotetuille pikkukaloille riittää parin minuutin grillaus. Kastikkeessa maistuvat oliivit ja kaprikset. Lue varrassilakoiden koko resepti.
9. Mehevääkin mehevämmät Juicy Lucy -burgerit
Jos hampurilaiset ovat mielestäsi parasta grilliruokaa, nyt kannattaa kokeilla Juicy Lucy -burgereita. Herkun salaisuutena ovat cheddarjuustolla täytetyt naudanlihapihvit sekä sitkeäkuoriset mutta sisältä ihanan pehmeät pretzelsämpylät. Katso Juicy Lucy -burgerien resepti.
10. Jälkiruokaa: pullat grillissä!
Briossitaikinasta ja vaniljakreemistä valmistuu pullahiiren grilliherkku. Taikina pyöräytetään varrastikkujen ympärille croissantien tyyliin. Kurkkaa grillipuustien ohje.