Kotivinkki

Grillausvinkit kauden avajaisiin

Grillausvinkit kauden avajaisiin

Grillikausi on avattu! TV-kokki Henri Alén hemmottelee Kotivinkin lukijoita grillausresepteillä ja -vinkeillä.
Teksti Kotivinkki
Mainos

Karitsahampurilaiset ja halloumi-perunavartaat

Henri Alénin grillausvinkit

  • Aloita grillikausi yksinkertaisilla herkuilla, joiden raaka-aineet ovat helposti saatavilla. Helppoja herkkuja voi tehdä yhdessä koko perheen tai kaveri-porukan kesken.
  • Halsteri on hyvä hankinta tosi-grillaajalle. Siinä on helppo valmistaa kalaa fileinä, medaljonkeina tai paloina.
  • Lohi on rasvainen kala ja sopii hyvin halstrattavaksi. Halstraus kannattaa tehdä melko miedolla lämmöllä ja tarpeeksi kaukana hiilistä, sillä lohesta valuva rasva palaa helposti.
  • Portobello on lihaisa ja kiinteämaltoinen sieni. Siksi se sopii hyvin grillattavaksi. Jos portobelloja ei ole saatavilla, käytä isoja herkkusieniä.
  • Sitruunaruoho sopii hyvin katkarapujen kaveriksi nyytteihin. Jos et löydä sitruunaruohoa, korvaa se tuoreella inkiväärillä.
  • Nyytit on helppo esivalmistella etukäteen ja ne kypsyvät nopeasti.
  • Halloumi-juusto on parhaimmillaan grillattuna tai paistettuna. Kokeile!
  • Liota varrastikut huolella ennen vartaiden kokoamista. Näin ne eivät pala grillissä poikki.

Kuva Tuukka Koski

Kotivinkki 8/2010

Katso myös:

Julkaistu: 10.5.2011
Katso myös nämä